Williams: "Sistemul KERS trebuie să fie obligatoriu în 2011"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 09.06.2010
Williams susţine reintroducerea sistemului KERS în Formula 1 în sezonul 2011, însă consideră că acesta ar trebui să fie obligatoriu pentru toate echipele.

Echipele negociază în prezent modalitatea prin care sistemul de recuperare a energiei va fi reintrodus în Formula 1 începând din sezonul viitor.

Se vehiculează că sistemul va fi furnizat de Ferrari, Renault şi/sau compania britanică Flybrid pentru o sumă 1-2 milioane de euro, însă până în prezent nu este cert dacă acesta va fi obligatoriu.

Frank Williams, şeful echipei Williams, consideră însă ca sistemul KERS ar trebui reintrodus în competiţie numai cu caracter de obligativitate pentru toate echipele.

"Sunt un suporter puternic al sistemului KERS. Industria auto lucrează pentru reduccerea emisiilor de dioxid de carbon şi fie numai şi pentru acest motiv Formula 1 trebuie să preia conducerea. Dar ar trebui să fie obligatoriu. Fie îl folosim toţi, fie nu-l foloseşte nimeni", a declarat britanicul pentru publicaţia online formule1.nl.

Sistemul KERS a fost introdus în sezonul 2009, însă a fost utilizat doar de Ferrari, McLaren, Renault şi BMW-Sauber din cauza costurilor ridicate de dezvoltare şi a eficacităţii discutabile.

Pe de altă parte, Williams a dezvoltat propriul sistem KERS bazat pe volantul motorului, care a fost deja utilizat în sporturile cu motor în cursa de 24 de ore de la Nurburgring pe un Porsche 911 GT3 R.

Totuşi, Williams a dezvăluit ca acest sistem nu este compatibil cu actualele monoposturi de Formula 1. "Sistemul nostru funcţionează bine şi este utilizat de Porsche în cursele de anduranţă, dar este mai mare decât sistemul electric. Întrucât acum avem rezervoare de combustibil mai mari nu mai are loc în monopostul de Formula 1. Ar însemna să avem un monopost lung cât un autobuz de călători din Londra", a mai precizat el.

Via | GMM

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru