Williams spera sa fie reprimita in structura FOTA

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 25.06.2009
Adam Parr, CEO-ul Williams, si-a exprimat speranta ca echipele FOTA vor fi de acord sa reprimeasca echipa britanica in structura de conducere a organizatiei, dupa incheierea conflictului cu FIA.

Odata cu incheierea conflictului dintre FIA si FOTA, se anticipeaza ca Williams si Force India vor fi primite din nou in structura organizatiei, pentru ca unitatea echipelor concurente in Marele Circ sa fie deplina.

Adam Parr, CEO-ul Williams, si-a exprimat speranta ca echipa pe care o conduce va beneficia intr-adevar de un astfel de tratament.

"Asa sper. Cred ca toti am dori asta. Este esential ca noi, Force India si noile echipe sa luam parte la discutiile referitoare la viitor", a declarat britanicul pentru agentia PA Sport.

Parr este incantat ca in cele din urma Williams va concura si in sezonul viitor impotriva constructorilor, intrucat o competitie formata doar din echipe mici nu ar fi fost plauzibila in ochii fanilor si a sponsorilor. "In acest weekend am scos in evidenta  pozitia echipei Williams, si anume ca suntem optimisti ca putem ajunge la o solutie si ca suntem circumspecti la meritele reale ale unei competitii alternative".

"Asa ca suntem absolut incantati de intelegere si ca anul viitor va exista un campionat de Formula 1 cu toate echipele curente si, de asemenea, cu cele trei noi echipe.

Echipele, FIA si Formula One Management au convenit asupra unui program pentru reducerea costurilor prin care sportul nostru va fi mai puternic si mai bine pregatit pentru viitor decat a fost in ultimii ani", a mai precizat Parr.

Williams a fost suspendata din cadrul FOTA la sfarsitul lunii mai, ca urmare a faptului ca a depus o cerere de inscriere neconditionata in sezonul 2010 al Formulei 1. Britanicii au justificat decizia prin contractul comercial pe care il au in acest sens cu FIA si Bernie Ecclestone, detinatorul drepturilor comerciale ale competiei. Ulterior, Force India a suferit o sanctiune similara, dupa ce indienii s-au inscris neconditionat ca urmare a acordurilor comerciale semnate in prealabil cu sponsorii sai.

Prima oportunitate pentru reprimirea celor doua echipe in FOTA este chiar astazi, cand reprezentatii echieplor se vor intalni la Bologna pentru a discuta despre modul concret in care se vor reduce costurile.

Via | PlanetF1

Comentarii (15)

  • NeoGalaxy
    @Williams
    Eh, nu ar fi chiar asa de rau daca Williams nu ar fii reprimita in FOTA pentru cateva luni sau maxim 1-2 ani. Si asa erau cu Max pe fata asa ca este usor de inteles, nu sunt chiar de incredere. Force India in schimb este cu totul o alta poveste. Cel putin boss-ul FI era chiar ofticat ca a fost dat afara... din FOTA.
    0 0
  • jalnic !
    este jalnic cum o echipa care candva dicta ritmul in F 1 si care facea candva masini pentru care se certau Prost cu Senna a ajuns sa se dea dupa cum bate vantul. Slugarnici, au ramas langa Max care le-a dat un contract de furnizat sasiuri pentru o Formula 2 indoielnia iar acum cand puterea atrecut in mana altora vor si ei un loc in sindicat. Daca erau mineri britanici erau de mult aruncati din sat cu neveste si copii cu tot. Ei oricum regreta ca nu s-a sapart gasca. In actuala companie nu au nici o sansa decat la eventuale victorii norocoase. Daca se facea o F1 cu echipe de adunatura puteau spera la titlul mondial, JALNIC!!!
    0 0
  • PS
    chiar trebuie premiat cu puncte un astfel de gest ??????????
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Wolful
    Si apropo... este punctat cu +. Iar Ferrari fie ea compania sau echipa de Formula 1 primesc puncte... asa la misto din cand in cand!
    0 0
  • raspuns!
    da trebuie premiat cu puncte un astfel de gest, pt ca in grila de punctare scrie ca pt declaratii oficiale pozitive sau neutre despre echipa se premiaza cu 3 respectiv 1 pct..aici e o declaratie pozitiva...una negativa ar fi sunat asa: williams nu spera sa fie reprimita in structura FOTA ;););)
    0 0
  • NeoGalaxy
    @screamy_
    2 thumbs up for you :)
    0 0
  • ptr toata lumea
    nu uitati caei lupta ptr supravietuire.Nu uitati ca ei au creat cea mai performanta masina la vremea ei cu care N. MANSELL a devenit campion mondial o masina care avea suspensii active si prin care Mansell ii dadea 1,5 secunde pe tur marelui Senna acesta recunoscind ca nu are ce face si care l-a determinat pina la urma sa plece de la Mclaren la Williams. Si astazi este o masina de referinta ca tehnologie.
    0 0
  • revin
    si apoi ce e rau sa fii de partea celui care ti-a dat piine.
    0 0
  • ctlnmihai
    Williams spera sa fie reprimita in structura FOTA
    Nu vad de ce nu..Oricum si FOTA a dezamagit in lupta contra FIA..Pe urma sa nu uitam ca pana anul asta nici Ferrari nu si-a aratat rezistenta anti Fia..
    0 0
  • NeoGalaxy
    @ctlnmihai
    Fara Ferrari, Ctlnmihai nu te mai uitat la sportul tau preferat si nu il mai vedeai pe Lewis iesind in decor, depasit cu cel putin 1 tur si mai ales... nu-l mai vedeai depasit pana si de Piquet Junior :))))))))))))))))))))))))))) Parerea mea este ca trebuie sa te bucuri ca Ferrari au tinut partea echipelor si nu si-au vazut doar de interesele lor. Si mai ales trebuie sa te bucuri ca Ferrari au luptat pe cand alte echipe... au ales calea strutului :)
    0 0
  • ctlnmihai
    @ NeoGalaxy
    Oricum Mosley n-ar mai fi fost ales in functia de presedinte al Fia.... cat despre politica strutului ,Ferrari a practicat aceasta politica de 10 ani incoace si a beneficiat si de cele mai multe decizii favorabile date echipei de catre aceeasi Fia..sincer eu nu l-am auzit niciodata pe Montezemelo sau pe Todt sa conteste conducerea Fia inainte de crearea FOTA si de sezonul 2009 ,sezon in care nici Ferrari nu e angrenata in lupta pentru titlul mondial.Ferrari ca intotdeauna a stiut sa profite de niste ocazii si sa schimbe tabara..da nu stiu de ce ma obosesc sa-ti mai raspund ca oricum tu nu vezi decat rosu in fata
    0 0
  • avantaj ferrari
    ferrari a fost favorizata in decizii pt ca intocmai jean todt si cu cine mai era gaseau chichitze in regulament de care putea sa profite, si avand in vedere cate milionane de euro erau si sunt in joc, logic ca oricine ar fi incercat sa profite. problema celoralte echipe era ca nu gaseau aceste gauri in regulament si se ofticau, regulament care era intocmit de ? (da-te cu parerea)
    0 0
  • relatia FIA - Ferrari
    chiar nu a protestat Ferrari impotriva deciziilor FIA pana la FOTA? Chiar a dat FIA decizii pro Ferrari?
    Ferrari, prin Schummi a fost scos din campionat pentru un gest vazut de cel putin 5 ori anual in fata lui Villeneuve, Ferrari a fost tinta regulii care impunea un singur set de gume si Ferrari a facut scandal si ca urmare a acestuia s-a ajuns la un singur furnizor. Chiar asa Ferrari a fost sluga umila a lui Max si cand a fost nevoie a acceptat regulile lui aberante justificand ca ei din asta traiesc si nu-si pot permite sa se opuna. Probabil in curand va fi Williams felicitata pentru ca a stat langa Max pana la scufundare si cei de la FOTA sunt niste derbedei ce vor sa-si faca de cap pe circuite.
    0 0
  • ctlnmihai
    @wolful
    Schumi mai facuse un gest de genul celui facut impotriva lui Villeneuve ,in Australia impotriva lui Damon Hill tot intr-o cursa decisiva ptr. titlul mondial, ar fi fost culmea sa nu-l pedepseasca in '97..Oricum in proportie de 90 % deciziile FIA
    au fost pro - Ferrari si doar 10 % impotriva acestei..Problema e ca protestele anti Ferrari ale altor echipe s-au soldat cu esecuri,in timp ce in momentul cand Ferrari a fost nemultumita de ceva si a protestat i s-a dat dreptate..Oricum victoria aceasta e meritul FOTA si nu al echipei Ferrari..Ferrari protesteaza de obicei cand merge prost In F 1 sau cand nu-i convine ceva
    0 0
  • NeoGalaxy
    @ctlnmihai
    Cred ca tot oamenii din lume protesteaza cand "nu le convine ceva" sau... ne le merge bine. Deci.. ceea ce au facut Ferrari mi se pare scuzabil. In comparatie cu ei, exista alti lideri de echipe care ii raportau pe toti altii, ca triseaza si chestii de genul asta dar cand au fost prinsi cu musca pe caciula... sa vezi... ei nu au furat. Stii faza aia "hotul neprins, este negustor cinstit" :)))) Iarasi discutam de mentalitati si caracter?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru