Williams speră să reediteze la Silverstone succesul de la Barcelona

de Daniel Popescu
Marti, 03.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Williams este încrezătoare că va obţine la Silverstone performanţe apropiate de victoria surprinzătoare a lui Pastor Maldonado din Marele Premiu al Spaniei.

Pastor Maldonado a obţinut o victorie nesperată în Marele Premiu al Spaniei, însă pilotul echipei Williams nu a mai reuşit nicio clasare în puncte de la acea performanţă, în timp ce coechipierul său Bruno Senna a câştigat doar două puncte în ultimele trei curse.

Totuşi, echipa britanică abordează cu optimism cursa de la Silverstone de la sfârşitul acestei săptămâni prin prisma a trei factori: Maldonado a fost la un pas să termine pe podium la Valencia dacă nu s-ar fi acroşat cu Lewis Hamilton în penultimul tur, circuitul de la Silverstone este asemănător cu cel de la Barcelona, iar monopostul va beneficia de o serie de îmbunătăţiri aerodinamice.

"După prestaţia bună de la Valencia care din păcate s-a încheiat dezamăgitor, ne îndreptăm spre etapa de acasă cu mari speranţe. Pirelli aduce pneurile hard şi medium pentru această cursă, aceeaşi pereche pe care am utilizat-o cu succes la Barcelona. De asemenea, voi avea un pachet aerodinamic îmbunătăţit care este necesar datorită importanţei eficienţei aerodinamice în jurul acestui circuit şi a echilibrului de forte", a declarat Mark Gillan, şeful inginerilor de cursă din cadrul echipei Williams.

Opinia sa este împărtăşită şi de Maldonado, care se aşteaptă de asemenea la un rezultat pozitiv în cursa de la Silverstone.

"Cred că circuitul se va potrivi monopostului nostru pentru că este similar cu cel de la Barcelona, dar în acelaşi timp este şi foarte plăcut de pilotat pe secţiuni precum Maggots sau Becketts care te testează cu adevărat ca pilot.

Prestaţia monopostului la Valencia a fost încurajatoare şi avem un număr de update-uri aşteptate pentru această cursă, aşa că sperăm să le oferim fanilor de acasă un rezultat bun", a precizat pilotul din Venezuela.

Via Williams

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru