Williams speră să surclaseze Force India în clasamentul constructorilor

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 13.10.2010
Williams şi-a stabilit ca obiectiv pentru ultimele trei curse să depăşească Force India în clasamentul constructorilor.

În timp ce Red Bull, McLaren şi Ferrari luptă pentru titlul mondial, iar Mercedes GP şi Renault pentru locul 4 în clasamentul constructorilor, un alt duel important se dă de la distanţa între Williams şi Force India.

Echipa indiană a ocupat locul 6 în cea mai mare parte a sezonului, profitând de debutul modest de sezon al rivalilor de la Williams.

Totuşi, echipa britanică a înregistrat progrese importante în ultimele curse şi a ajuns la numai două puncte în spatele celor de la Force India, obiectivul pentru finalul sezonului fiind acaparea locul 6, care asigură mai mulţi bani din drepturile TV. Cu toate acestea, echipa nu va introduce niciun update pentru monopost.

"Întotdeauna este important să terminăm cât mai sus posibil în clasamentul constructorilor, pentru că asta determină veniturile pe care le primim din partea Formula One Management în sezonul următor. Prin urmare, a şasea poziţie este obiectivul nostru pentru ultimele runde. Nu avem niciun alt update plănuit pentru FW32 pentru ceea ce a mai rămas din acest sezon", a declarat Sam Michael, directorul tehnic al echipei Williams.

Banii proveniţi din drepturile TV sunt cu atât mai importanţi pentru Williams cu cât echipa va fi părăsită la finalul anului de doi dintre cei mai importanţi sponsori ai săi din ultimii ani: banca Royal Bank of Scotland şi producătorul de electronice Philips.

De altfel, se vehiculează că Williams va apela la un pilot care va aduce sponsori la echipa în locul lui Nico Hulkenberg pentru a echilibra bugetul pentru 2011.

Via | Williams

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru