Williams sugereaza ca nu se va reinscrie in FOTA

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 01.09.2009
Williams a lasat sa se inteleaga ca nu vizeaza o reinscriere in FOTA, in timp ce Force India anticipeaza ca va accepta invitatia organizatiei.

Formula One Teams' Association (FOTA) este compusa in prezent din numai 8 echipe, dupa ce Williams si Force India au fost excluse anterior ca urmare a deciziei acestora de a se inscrie in sezonul 2010 in mijlocul scandalului generat de competitia alternativa propusa de organizatie.

In perspectiva sezonului 2010, FOTA mizeaza insa pe inglobarea tuturor celor 13 echipe care vor lua startul in competitie, iar in acest sens a trimis invitatii celorlalte 5 echipe: Williams, Force India, USF1, Manor Grand Prix si Campos Grand Prix.

Dintre acestea, Williams este singura care, pana in prezent, a lasat sa se inteleaga ca ar putea refuza invitatia de a reveni alaturi de celelalte 8 echipe. "Suntem la cateva lungimi de unda, dar nu este nimic ostil. Am avut o dificultate pentru ca am ales sa ne inscriem mai devreme in sezonul 2010 si adevarul este ca am semnat mai devreme Acordul Concorde. Asta s-a intamplat deoarece conditia celor mai multi sponsori este sa participam in Formula 1 sub Acordul Concorde", a declarat Frank Williams, seful echipei Williams, pentru publicatia Autosport.

In schimb, Force India este pregatita sa accepte propunerea FOTA, iar COO-ul Simon Roberts a dezvaluit ca va discuta cu seful Vijay Mallya despre acest subiect in urmatoarele zile.

"Cred ca am fost invitati inapoi. Am vorbit mai devreme cu Mallya. Am participat oricand a fost nevoie de noi. Am fost de acord cu toate inchiderile fabricilor si suntem multumiti de asta. Sincer sa fiu, am fost foarte ocupati. Acum ne putem relaxa, vom discuta cu Mallya si vom accepta oferta", a explicat el.

De asemenea, USF1 este prima dintre cele trei noi echipe inscrise in sezonul urmator care au acceptat formal invitatia FOTA de inscriere pentru sezonul urmator.

Via | Autosport

Comentarii (1)

  • traducere!!!!!
    fiti atenti cum traduceti!
    cei de la Williams au spus ca in relatia cu FOTA "It is a little arms' length but it is not hostile" adica suntem la distanta de o lungime de un brat ( intrebati boxerii ce inseamna) dar nu este ostilitate.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru