Williams: "Suntem într-o situaţie financiară grozavă"

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 13.11.2010
Adam Parr susţine că Williams este într-o situaţie financiară "grozavă", deşi echipa va pierde cel puţin 3 sponsori importanţi la sfârşitul anului.

Williams s-a aflat în ultima perioadă în centrul mai multor speculaţii privind situaţia financiară pentru sezonul următor, generată în primul rând de pierderea unor sponsori importanţi la sfârşitul acestui an. Cu toate acestea, preşedintele Adam Parr a dezvăluit în paddock-ul din Abu Dhabi că bugetul echipei pentru următoarele două sezoane a fost deja rezolvat în ultimele săptămâni.

"Am înlocuit toţi sponsorii pe care i-am pierdut şi suntem într-o formă grozavă. Aşa că sunt mai încrezător în viitor decât am fost pentru mult timp, chiar dacă în ultimii 3 ani am obţinut întotdeauna profit ca şi companie. Din punct de vedere financiar, cred că suntem într-o formă foarte bună", a declarat britanicul.

Royal Bank of Scotland, cel mai important sponsor al echipei, a anunţat încă de anul trecut că se va retrage din Formula 1 la sfârşitul anului 2010 din cauza crizei economice, în timp ce compania de electronice Philips nu intenţionează să-şi prelungească contractul de sponsorizare.

În plus, se anticipează că Air Asia, un alt sponsor al echipei, va sprijini financiar echipa Lotus începând de anul viitor, întrucât compania este deţinută de Tony Fernandes, şeful echipei malaeziene.

Situaţia aparent precară a echipei a condus recent la speculaţii că Williams va renunţa la serviciile lui Nico Hulkenberg în favoarea celor 18 milioane de dolari pe care le poate aduce Pastor Maldonado, campionul din GP2, prin intermediul sponsorilor. Echipa susţine că nu a luat încă o decizie în privinţa liniei de piloţi, însă Hulkenberg a dezvăluit că negociază deja cu mai multe echipe. "Avem alte opţiuni pentru alte echipe. Nu le pot nominaliza şi nu pot să vorbesc acum, dar pentru mine cel mai important lucru este să rămân în Formula 1", a declarat germanul.

Considerat unul dintre cei mai buni debutanţi din 2010, Hulkenberg a intrat în atenţie după pole position-ul realizat în Marele Premiu al Braziliei.

Via | Reuters

Comentarii (3)

  • FIA
    Mosley l-a ajutat pe prietenul sau papa Frank, inainte de a fi schimbat si le-a atribuit contractul pentru sasiurile de F 2.
    Asa ca sigur ca stau bine cu banii
    5 0
  • completare de variante....
    ... iar a doua varianta este ca Hulkenberg este deja istorie la Williams :(
    2 0
  • Didernes
    $
    Adica falimentara
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru