Williams susţine că nu a avut ca obiectiv să câştige în Austria

de Daniel Popescu
Luni, 23.06.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Williams nu şi-a propus să câştige cursa de pe Red Bull Ring şi a avut o abordare defensivă din cauza unor potenţiale defecţiuni tehnice, potrivit declaraţiilor lui Rob Smedley, directorul de performanţă al echipei.

Esential 27 de puncte a obtinut Williams in Marele Premiu al Austriei
5 este locul ocupat de Williams in clasamentul constructorilor
Williams a monopolizat prima linie a grilei de start în Marele Premiu al Austriei, însă Felipe Massa şi Valtteri Bottas au pierdut teren în faţa rivalilor de la Mercedes după prima serie de intrări la boxe.

Chiar dacă aparent britanicii au ratat victoria, Rob Smedley, directorul de performanţă al echipei, afirmă că Williams nu şi-a propus în niciun moment să obţină victoria, în special din cauza unor defecţiuni tehnice.

"Cred că am fost învinşi de un monopost mai rapid şi de o echipă mai bine organizată, aşa că jos pălăria în faţa lor pentru că au făcut o treabă mai bună. Nu am fost lipsiţi de probleme şi a trebuit să gestionăm sistemele de pe monoposturi, frânele, pneurile şi a trebuit să consolidăm pentru a ne asigura că terminăm pe trei şi patru.

Nu am făcut nicio prostie pentru a încerca să luptăm cu Mercedes", a declarat el.

Marele învins a fost Felipe Massa, care din postura de lider a ajuns pe locul patru la finalul primei serii de intrări la boxe. Brazilianul afirmă însă că a fost vorba doar despre ghinion, şi nu despre o eroare de strategie.

"Nu cred că a depins atât de mult de intrarea târzie, pentru că Valtteri Bottas a oprit după mine şi m-a depăşit la intrarea la boxe. Cred că am avut ghinion, pentru că eram în spatele unui Mercedes când am revenit de la boxe, iar celălalt era chiar în spatele meu. Apoi am pierdut timp cu un monopost care mergea lent spre boxe şi a fost suficient pentru a pierde poziţia în faţa lui Bottas. A fost mai norocs decât mine. În mod normal, când opreşti înainte este mai bine, dar nu am fost norocos şi nu am avut un pitstop de 2.1 secunde", a explicat brazilianul.

Via Autosport

Comentarii (6)

  • Nu zau? Si atunci cum se face ca pana la primul pit -lane i-au tinut in spate pe cei de la MB?
    Trebuiau sa intre imediat si ei la boxe dupa cei de la MB nu sa faca inca 2 tururi aiurea si sa piarda 2, 3 secunde. Daca ramaneau in fata lor altul era deznodamantul cursei.
    Sa vazut clar cat au stat Rosb. si Ham. in spatele lui Perez asteptand sa i se toceasca anvelopele.
    15 0
  • De asta nu i-au acoperit pe cei de la Mercedes când au schimbat prima data ?!?... strategie, strategie...
    6 1
  • massa las o dracu de treaba ,nu i nimic ,te a batut botas inca o data.Unde sunteti ma? aia de il lauda pe massa cand v am spus cu o zi inaintte ca l va bate iar botas
    5 5
  • SuperDumnezeu
    Massa e doar un sofer de maxi taxi..
    4 3
  • Interesant cand Bottas schimba mai bine decat Massa, acesta este norocos... dar nu inteleg cum sta treaba pentru ca Bottas a avut maxim doua pitstopuri mai bune decat Massa si totusi... este mult in fata acestuia la puncte. Fara suparare dar un pilot care a se plangea tot timpul ca este dezavatanjat de echipa si se crede mare pilot ma astepam sa fie mult in fata coechipierului. Dar realitatea este ca noile variante de monoposturi se potrivesc mai bine incepatorilor care se pot obisnui mai repede cu ele, pe cand cei cu experienta vor avea ceva probleme, fapt care se si vede in acest sezon. Faptul ca folosesc un alt sistem de franare, faptul ca au treptele fixe si mai ales faptul ca au acel motor electric a adus multe necunoscute in modalitatea de a pilota aceste monoposturi si cred ca anumiti piloti incepatori si cativa experimentati se vor descurca mai bine pe cand altii vor trage de masina fara rezultate decente. Marele lovit este Vettel in timp ce Hamilton are probleme cu noul sistem de franare, pe cand vechiul sistem il folosea altfel si eh era o alta treaba.

    Massa se descurca foarte bine pe circuite noi si ma asteptam sa castige cursa din Austria, dar am uitat ca desi se descurca bine in calificari in cursa... nu are un randament de 100% si in mare parte scade din performanta. Oricum s-au aparat bine si le-au dat ceva de munca celor de la Mercedes ceea ce in sine este foarte bine, bravo baieti.

    P.S. Bottas s-a descurcat mai bine si ma astept cam ca tot sezonul sa fie asa.
    7 1
  • In ritm de cursa nu bate nimeni Mercedes anul acesta
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru