Williams: "Tehnologia KERS, esentiala pentru viitorul Formulei 1"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 07.04.2010
Williams considera ca sistemul KERS ar trebui reintrodus in Formula 1, insa numai daca va deveni obligatoriu pentru toate echipele.

 

Echipele din Formula 1 analizeaza in aceasta perioada posibilitatea de a introduce din nou sistemul KERS in Formula 1, ca masura pentru imbunatatirea spectacolului si a reducerii emisiilor de dioxid de carbon.

Pana in prezent, Renault si Ferrari au fost singurele echipe care au militat in acest sens, in timp ce Red Bull, McLaren si Mercedes GP au sugerat amanarea tehnologiei pentru anii urmatori din cauza costurilor ridicate. Ultima echipa care sprijina KERS este Williams, care afirma insa ca aceasta tehnologie trebuie adoptata de toate echiopele, pentru a evita neclaritatile din sezonul trecut, cand numai 4 team-uri au concurat cu KERS.

"KERS este un lucru foarte important pentru controlarea emisiilor si salveaza energia. Este scump si este dificil din punct de vedere tehnic. Cred ca sistemul KERS ar trebui sa fie obligatoriu sau sa nu mai fie deloc", a declarat Frank Williams, seful si co-proprietarul echipei Williams.

Desi nu a concurat niciodata cu tehnologia KERS, Williams a dezvoltat un astfel de sistem bazat pe volantul motorului.

Tehnologia aleasa de Williams are insa sanse minime sa fie utilizata in Formula 1 din cauza dimensiunilor prea mari ale componentelor, astfel ca britanicii vor utiliza sistemul pe baterii in cazul in care KERS va fi reintrodus in competitie.

"Nu putem utiliza sistemul KERS dezvoltat de noi pentru ca se bazeaza pe volantul motorului, care ocupa mai mult loc, iar singurul loc de amplasat este in spatele pilotului. Daca rezervorul de combustibil este de trei ori mai mare decat acum doi ani si pui KERS bazat pe volantul motorului, monopostul va fi mai lung decat un autobuz din Londra. Asa ca va trebui sa il folosim in alta parte", a adaugat Williams.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru