Williams va utiliza un sistem KERS pe baterii în 2011

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 19.11.2010
Williams a anunţat că va utiliza în sezonul următor un sistem KERS pe baterii, deşi anterior a dezvoltat tehnologia pe baza volantului motorului.

Începând de la sfârşitul sezonului 2008, Williams a dezvoltat un sistem KERS bazat pe volantul motorului, pe care îl utilizează în prezent în parteneriat cu Porsche, chiar dacă nu a fost folosit în F1 în 2009.

Echipa este decisă să utilizeze sistemul KERS începând din sezonul 2011, atunci când acesta va fi reintrodus în Formula 1, însă de data aceasta va dezvolta tehnologia în variantă pe baterii, întrucât această versiune este mai logică odată cu interzicerea realimentărilor cu carburant.

"Cred că este destul de bine cunoscut că vom utiliza un sistem pe baterii. Dacă am fi rulat KERS în 2009, ar fi fost sistem pe volantul motorului. Prin natura sa, sistemul bazat pe volantul motorului are un cilindru de un anumit diametru. Greutatea este mai mică decât a bateriei, dar are aceeaşi putere şi energie de stocare. Dar bateriile le putem face mari şi groase sau mici şi subţiri, pentru că sunt construite din celule mici. Odată ce realimentarea a fost interzisă în Formula 1, a devenit dificil să montăm un KERS bazat pe volantul motorului într-un monopost de Formula 1, chiar dacă îl folosim în alte sporturi cu motor", a declarat Patrick Head, co-proprietarul echipei Williams.

Cu toate acestea, Williams nu va renunţa la sistemul KERS bazat pe volantul motorului, întrucât acesta ar putea deveni din nou opţiunea logică în 2013, în funcţie de schimbările de regulament tehnic în privinţa motoarelor.

"Din ceea ce înţelegem, este posibil ca sistemul KERS să aibă o putere mult mai mare.

Am auzit de 120 kilowaţi, o stocare de energie mult mai mare, de 2.3 MJ până la 4 MJ, iar în acest moment avem doar 400 KJ. Niciunul dintre aceste numere nu este stabilit. Dacă motorul este turbo în patru cilindri, am putea să instalăm un KERS bazat pe volantul motorului. Dacă designul ne va permite să instalăm un KERS bazat pe volantul motorului, vom analiza posibilitatea", a mai precizat Head.

Via | Autosport

Taguri: Head, KERS, Williams

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru