Williams vrea să câştige puncte cu ambii piloţi în Canada

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 08.06.2010
Williams îşi propune să câştige puncte în Marele Premiu al Canadei cu ambii piloţi, considerând că deţine un monopost suficient de puternic pentru acest obiectiv.

Williams a avut un debut modest de sezon, în care a acumulat numai 8 puncte în primele 7 Mari Premii, reuşind să fie mai puternică doar decât Toro Rosso şi BMW-Sauber dintre echipele tradiţionale ale Formulei 1.

Cu toate acestea, britanicii consideră că circuitul de la Montreal se potriveşte caracteristicilor monopostului FW32, motiv pentru care anticipează că Rubens Barrichello şi Nico Hulkenberg vor fi capabili să termine în puncte.

"Obiectivul nostru pentru Canada este să ne clasăm în primii 10 în calificări şi să terminăm în puncte cu ambele monoposturi", a explicat Sam Michael, directorul tehnic al echipei Williams.

La rândul său, Barrichello priveşte cu încredere spre cursă din acest weekend, atât datorită noilor update-uri pregătite de Williams, cât şi vastei experienţe pe care o are la Montreal.

"Avem câteva părţi noi pentru această cursă şi ştiu că echipa forţează foarte mult pentru a îmbunătăţi performanta noastră. Întrucât am terminat de câteva ori pe podium aici şi pentru că iubesc circuitul, sunt foarte optimist şi sper să am un rezultat bun", a precizat brazilianul.

În schimb, Hulkenberg va pilota pentru prima oară pe circuitul Gilles Villeneuve, motiv pentru care tânărul pilot german a efectuat mai multe şedinţe de pregătire în simulator şi a discutat cu inginerii pe baza datelor existente din cursele precedente.

"Am muncit mult în ultimele săptămâni pentru a mă asigura că sunt bine pregătit.

Am petrecut timp în fabrică, am analizat datele cu inginerii meu şi am utilizat simulatorul pentru a mă familiariza cu circuitul", a declarat Hulkenberg.

Williams va ajunge în Canda după o cursă dezamăgitoare în Turcia, acolo unde Barrichello şi Hulkeberg au terminat doar pe locurile 14 şi, respectiv, 17.

Via | Williams

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru