Willliams: "Hulkenberg ii calca pe urme lui Hamilton"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 03.11.2009
Nico Hulkenberg este vazut de Williams drept noul Lewis Hamilton al Formulei 1, dupa ce germanul a fost promovat de echipa ca pilot titular pentru sezonul 2010.

Williams a confirmat luni ca Nico Hulkenberg va concura pentru echipa in sezonul 2010 alaturi de veteranul Rubens Barrichello, germanul urmand astfel sa debuteze in Formula 1.

La numai 22 de ani, Hulkenberg are un palmares impresionant, devenind campion in toate competitiile in care a participat: Formula BMW Germania, A1GP, F3 Euroseries si GP2.

Dupa ce in ultimii doi ani a fost pilotul de teste al echipei, Hulkenberg va avea in sfarsit ocazia de a-si demonstra calitatile incepand cu Marele Premiu al statului Bahrain de anul viitor. Sam Michael, directorul tehnic al celor de la Williams, a dezvaluit modul in care echipa a decis sa il angajeze pe Hulkenberg si il compara traseul neamtului spre F1 cu cel avut de Lewis Hamilton.

"In interiorul echipei Williams avem un tabel care analizeaza performantele unui pilot de la varsta de 8 ani, iar in acest tabel referinta a fost Lewis Hamilton, datorita rezultatelor sale de la 8 ani pana la debutul in F1. In principiu, Hulkenberg a urmat exact aceeasi cale ca Hamilton, venind evident dintr-o alta tara.

Nu are niciun sens sa pui un debutant in monopost daca nu crezi ca poate deveni campion mondial", a declarat Michael in cadrul unui interviu acordat agentiei de presa Reuters.

Decizia de a-l promova pe Hulkenberg ca pilot titular fusese luata de mai mult timp, iar Williams a decis sa ii desemneze un coechipier experimentat pentru a putea invata cat mai multe lucruri despre monopost. Acesta a fost si motivul pentru care Williams a optat pentru serviciile lui Rubens Barrichello, cel mai experimentat pilot din istoria F1.

"Am vrut sa punem pe cineva experimentat si puternic alaturi de Hulkenberg, pentru a se putea dezvolta corespunzator. Nu am vrut sa vina la Williams ca debutant fara sa aiba acest sprijin. Hulkenberg se va uita la un multiplu castigator de curse si va invata cum lucreaza el pentru a obtine cel mai bun rezultat pentru echipa", a adaugat Michael.

Williams a avut un parcurs dezamagitor in sezonul 2009 si a terminat doar pe locul 7 in clasamentul constructorilor, in primul rand din cauza faptului ca nu a obtinut niciun punct prin Kazuki Nakajima.

Pentru sezonul urmator, Williams isi propune insa sa dezvolte un monopost capabil sa obtina victorii.

"Speram sa putem produce un monopost care sa castige curse in sezonul urmator. Acesta este cu siguranta obiectivul nostru. Am dezvoltat din greu monopostul FW31 si am tinut pasul cu celelalte echipe. Daca vom continua trendul in aceasta iarna si vom fi puternici anul viitor, le vom oferi pilotilor cea mai buna oportunitate pentru a avea succes", a mai precizat australianul in varsta de 37 de ani.

Via | Reuters

Comentarii (7)

  • rayn380
    ...
    De ce oare toata lumea "mare" din F1 foloseste pe Lewis Hamilton ca si termen de comparatie, atunci cand vine vorba despre performante in F1??? Eu nu cred ca din cauza ca este "prost" asa cum fanii Ferrari il crediteaza, ci fiindca este intr-adevar un pilot talentat. Din pacate a avut foarte multe ghinioane, asta observandu-se si in cursa ce a trecut. Se pare ca alaturi de Kimi si altii, din pacate face parte din categoria pilotilor ghinionisti. Numai de Kimi in perioada la McLaren, imi amintesc cate ghinioane l-au trecut, dar chiar si la Ferrari....asta e
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Puncte de vedere
    Multi piloti au fost si sunt foarte talentati, dar nu au avut rezultate pe masura. Motivele... sunt multe si fiecare pilot le invoca pe cele pe care le crede de cuvinta. Este greu sa castigi un tilul in Formula 1 si este foarte greu sa castigi mai multe consecutiv. Decada asta s-a terminat in favoarea Ferrari cu 13 titluri din 20 posibile. incepand cu 2010 incepe alta decada sa vedem cine o sa fie mai curajos si puternic. Nico, Nick, Nelson jr si altii sunt alte talente care ar fii putut sa faca multe in Formula 1, dar nu prea reusit nimic. Singurul lucru pe care Lewis l-a avut in avantajul lui a fost McLaren care in 2007 a beneficiat de o masina buna, restul au inceput pe masini slabe si au promovat spre masini mai bune. Toti campionii legendari au inceput pe masini slabe si au promovat pe masini mai puternice, iar asta i-a ajutat foarte mult, i-a maturizat si i-a calit pentru confruntarile viitoare. Dar nici unul nu cred ca s-a vaitat ca nu are noroc... Nu exista piloti norocosi sau piloti ghinionisti. Exista piloti talentati si piloti care pun sufletul in ceea ce fac si care se implica. Lewis, Kimi si altii nu prea par genul nici Jenson macar. Talent au dar le lipseste motivatia de a castiga. Eu cred ca ei spera ca cineva sa le dea o masina buna sa castige si asta sa fie singura lor implicare in Formula 1, ceea ce mi se pare foarte foarte simplist de vazut lucrurile.

    Parerea mea evident. Unora le recomand sa vada o cursa de Formula 1 si sa-si urmareasca favoritii pe toata intinderea unei curse pentru ca vor invata multe. Pana la urma nimeni si nimic nu este ceea ce pare a fi :)
    0 0
  • ...
    ....Ma uit la Massa si nu vad nimic!
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Felipe
    Probabil Felipe este cel mai slab pilot din istoria pilotilor de Formula 1 si de aia nu vezi nimic. Daca are fani, inseamna ca fanii aia sunt prosti si nebuni pentru ca nu tine cu cine tii tu. Dar pentru ca esti atat de bun si atat de superior sigur ne poti arata noua muritorilor de rand cu ce pilot sa tinem. Poate ne poti lumina si care este cel mai bun pilot de pe grila. Sunt sigur ca in lumina sfatului tau divin si superior... tot universul va avea o revelatie si iti va da dreptate.

    Singura mea curiozitate este daca iti iei zilnic doza de lecitina... imi fac griji pentru sanatatea ta mintala. Prea multa inteligenta si cate o revelatie zilnica sigur conduc la nebunie.
    0 0
  • NU FI PROST
    Ptr. ca ai demonstrat-o pina acum,handi draga
    0 0
  • * * Pariuri * Clasament * Grila de punctare * Regulament * FLUX F1 CHAMP * Stiri F1 * Piloti 2009 * Constructori 2009 * Manageri 2009 * Circuite / rezultate O retragere anuntata in ianuarie Retragerea
    asta ramane de vazut
    0 0
  • Willliams: "Hulkenberg ii calca pe urme lui Hamilton"
    asta ramane de vazut
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru