22 de milioane de mașini Skoda: marca cehă a sărbătorit noua bornă la o fabrică din China

de Mircea Meşter
Sambata, 13.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Uzina SAIC-Volkswagen din Changsha, China, a fost martora ieșirii de pe linia de producție a mașinii Skoda cu numărul 22 de milioane. Borna a fost atinsă de marca cehă la 114 ani de la primul model dezvoltat de Laurin & Klement.

Povestea începută acum 114 ani la Mlada Boleslav, când Václav Laurin și Václav Klement au produs Voiturette, prima lor mașină de serie, a atins o bornă importantă în această săptămână: 22 de milioane de mașini produse în istoria companiei Skoda

Mașina sărbătorită, un Kodiaq GT vopsit în nuanța Velvet Red, a ieșit de pe linia de producție a fabricii SAIC Volkswagen din Changsha, China, urmând să fie centrul atenției în cadrul "Skoda Day", eveniment care va avea loc înaintea debutului Salonului Auto din Shanghai (16-25 aprilie).

Ritmul de producție al mărcii din Cehia a cresuct masiv în ultimii ani. Conform statisticilor oficiale, Skoda a vândut în ultimii 5 ani mai mult de un sfert din toate mașinile produse de marcă în cei 114 ani de istorie. Iar planurile pe care le au directorii companiei continuă în ritm ascendent: Skoda promite 30 de modele noi până în 2022 pe piețele pe care activează. 10 dintre acestea vor fi electrificate.

Uzina din Changsha este una dintre cele care produc modele Skoda la nivel mondial.

De la intrarea mărcii pe piața chineză, eveniment care a avut loc acum 12 ani, Skoda a crescut masiv aici, China devenind cea mai mare piață individuală de desfacere pentru marca cehă. În 2018, Skoda a vândut 341.000 de mașini în China, o creștere cu 4.9% față de anul anterior.

via Skoda

Comentarii (3)

  • Masini de duzina.
    8 13
  • MERCEDES
    Comentariu de duzina.
    9 8
  • @MERCEDES
    Daca poti aduce argumente contra, e ok. Altfel comentariul tau e irelevant !
    6 11

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru