A trecut vremea copiilor chinezești: Geely Vision Starbust promovează un design original

de Alexandru Monenciu
Luni, 14.06.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Geely, grupul chinez care deține Volvo, a publicat primele imagini și informații despre conceptul Vision Starbust. Acesta va influența viitorul limbaj de design pe care îl va adopta marca asiatică.

Grupul chinez Geely a achiziționat Volvo în 2010, colaborează cu germanii de la Dailmer pentru mai multe proiecte și, în urmă cu câteva luni, a anunțat că pregătește un brand de mașini electrice premium. Cu alte cuvinte, i-a luat în colimator și pe americanii de la Tesla.

Acum, Geely a publicat câteva informații și imagini cu un concept care prezintă câteva dintre planurile de viitor ale companiei asiatice. Numele său este Vision Starbust Concept și anunță direcția de design pe care o vor urma viitoarele modele Geely.

Estetica acestui concept respectă filozofia Expanding Cosmos. Chinezii au folosit ca sursă de inspirație "fenomenele stelare în care nebuloasele strălucitoare și elementele magnifice se reunesc, fuzionează și, în cele din urmă, se transformă în stele noi."

Un artificiu de design care merită toată atenția noastră sunt pasajele iluminate ale roților. Acestea "reflectă" starea mașinii: când vehiculul este conectat la o sursă de încărcare, pasajele sunt iluminate într-o anumită culoare, iar când mașina este în mișcare sau este parcată, nuanța este diferită.

Mai mult, culoarea sistemului de iluminare ambientală de la interior corespunde cu cea a pasajelor roților.

via Geely

Comentarii (3)

  • Foarte bine. Competitia ajuta clientul :)
    5 2
  • Original?
    Mie mi se par linii de design din grupul Hyundai-Kia. Pe lateral linii de Elantra si Tucson as zice, stopuri cu unghiurile alea apar si noul Bayon iar noua Sportage are forma acelor leduri verticale fata. Nu vorbesc ca sunt identice, vorbim de forme, unghiuri, inspiratie. But it just might be me! Oricum, ceva original nu prea mai ai cum sa faci la ora actuala (in afara de un design sock ca la Cybertruck sa zicem), atat timp cat functia dictează forma iar automobilele inca nu leviteaza si mai au nevoie de roti, compartiment motor etc. Beculete colorate pe roti si pe dupa roti cred ca pun unii si prin vitan.
    7 2
  • arata excelent, era nevoie de ceva proaspat in designul auto actual, repetitiv si cam banalizat. ce s azic, bravo geely
    6 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru