Abu Dhabi in Formula 1

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 05.02.2007
Abu Dhabi este ultima locatie care a intrat in lumea Formulei 1. Prima cursa din Emiratele Arabe Unite va avea loc in sezonul 2009.
Ultimul oras care s-a alaturat Marelui Circ este Abu Dhabi din Emiratele Arabe Unite. Prima cursa de Formula 1 din Emiratele Arabe Unite va avea loc in sezonul competitional din 2009.

Anuntul a fost facut in cadrul primul Festival F1 din Abu Dhabi, in prezenta Printului si Presedintelui Emiratelor, si a boss-ului Bernie Ecclestone. Viitoarea cursa se va tine pe un circuit care acopera o suprafata de 2500 hectare. Circuitul aflat inca in constructie este conceput de designerul Herman Tilkesi si va avea 5,6 km, 20 de viraje si 3 linii drepte.

Cu ocazia festivitatii care a anuntat ultimul membru al Formulei 1, Bernie a mai declarat ca are ambitia ca pana in 2009 Marele Circ sa cuprinda 20 de Grand Prix-uri intr-un singur sezon.

Venirea Emiratelor Arabe in lumea Formulei 1 este o noua etapa de extindere a competitiei la nivel global. Din ce in ce mai mult tarile exotice cu potential economic sunt preferate de Bernie Ecclestone tarilor europene cu o traditie mult mai mare in curse automobilistice.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru