Adio, Michael!

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 23.10.2006
Presa din Germania a tinut sa il omagieze pe Michael Schumacher dupa o cursa fabuloasa la Interlagos, ultima din frumoasa sa ceriera de pilot.

Pana si cei mai inversunati critici ai lui Michael Schumacher au fost impresionati de turul de forta pe care germanul l-a reusit in ultima cursa a prestigioasei sale cariere. Chiar daca cei mai multi germani sunt fani ai septuplului campion mondial si poarta cu mandrie culoarea rosie a Scuderiei Ferrari, Schumacher a avut parte si de contestatari in tara natala, mai ales din randul suporterilor celorrlalte echipe din Formula 1 care au origini sau piloti din Germania. Toate acestea au durat insa doar pana duminica, momentul in care Schumacher a ales sa puna capat tuturor vocilor care il contestau in chiar ultima cursa a cerierei. Iata ce spun principalele publicatii germane despre cursa de la Interlagos a germanului.

“Schumi si-a luat la revedere prin cea mai incitanta cursa de urmarire a carierei sale”, a scris Bild, care i-a dedicat trei pagini lui Schumcher in editia de luni a cotidianului, dupa ce duminica ii rezervase nu mai putin de 12. “A ajuns de pe ultimul loc pe pozitia a patra luptandu-se cu toti cei din fata sa intr-una dintre cele mai bune curse din cariera sa de 16 ani”, a notat cunoscuta publicatie germana.

General-Anzeiger, un cotidian care apare in Bonn, foarte aproape de Kerpen, orasul sau natal, afirma ca spiritul sau de luptator i-a transformat pe inamici in prieteni si a adus lacrimi in ochii milioanelor de fani. “Chiar si cei care nu erau interesati deloc de Formula 1 sau de motorsport au fost captivati de cursa de urmarire a lui Schumacher”, afirma cotidianul din Bonn despre Marele Premiu urmarit de 12 milioane de germani. “Sperantele care il legau pe Schumacher de al optulea titlu erau minime, insa in ciuda problemelor mecanice si a unei pene de cauciuc, campionul a alergat ca un incepator insetat de furie si glorie. Jos palaria, Schumi!”.

Der Rheinische Post, ziar publicat in Dussedorf, a titrat „Magie marca Schumacher, pentru ultima oara“. „Chiar daca nu a reusit sa se claseze pe podium, Schumacher a facut una dintre cele mai bune curse ale carierei. A stors totul din Ferrari-ul sau la fel cum storci o lamaie si a reuti tururi de pista ghidandu-se dupa principiul “totul sau nimic”, depasind rival dupa rival”, a notat publicatia germana.

Der Berliner Zeitung isi exprima parerea de rau in legatura cu faptul ca Michael Schumacher merita o clasare pe podium sau chiar o victorie in ultima cursa. Evident, este subliniata cursa de recuperare care a findreptat spre el toate reflectoarele atintite pana atunci asupra lui Fernando Alonso. “A facut o cursa fabuloasa la ultima sa aparitie in Formula 1 si nici macar nu a reusit sa se claseze pe podium. Manverele sale pline de forta si indemanare a reusit sa treaca de doua ori de Fisichella si o data de succesorul sau la Ferrari, Kimi Raikkonen, pentru a-si adjudeca al patrulea loc”.

Comentarii (6)

  • Fenomenal
    A plecat cu capul sus, chiar daca nici nu a castigat titlul mondial si nici nu a iesit pe podium in ultima sa cursa. A dovedit insa ca este un pilot fenomenal, iar Alonso si Button sa zica merci (sau danke) ca nu au mai fost 3-4 tururi de circuit, pentru ca Schumi trecea si de ei.
    0 0
  • lasa-ne
    Alonso oricum declarase inainte de cursa ca il va lasa pe Schumi sa-l depaseasca si era normal, n-avea rost sa riste fara motiv. Oricum, sunt curios daca reusea sa treaca de Massa... dar stiu raspunsul: NU! Schumi e batran, recunoasteti!
    A facut o cursa fenomenala? Pai are cea mai tare masina posibila in F1. E normal sa depaseasca pe toata lumea. Dar sa nu uitam cand Kimi Raikkonen facea astfel de curse de urmarire - si reusea sa ajunga si pe podium - cu o masina mult mai slaba decat Ferrari.
    0 0
  • ptr. Mihai
    Fiecare are dreptul la opinia lui. Este adevarat ca Shumacher a avut cea mai buna masina , dar oare asta nu este si meritul lui?! Cum a ajuns Schumacher sa aiba cea mai buna masina?! Sa ni-l amintim pe Schumacher fara cea mai buna masina in primii ani la Ferrari sau la Benetton; si atunci avea cea mai buna masina????
    0 0
  • pai sa vedem
    primii ani la ferrari... a facut ceva Schumi? nu... Corect, respect pentru ca stiut sa adune echipa in jurul lui si masina actuala este in mare parte creatia lui.

    Benetton... citeste pe internet sau diverse reviste si o sa vezi ca au avut un avantaj ilegal... despre care nu prea s-a vorbit la vremea aia. Asa cum, anul acesta, renault avea un dospozitiv pe care il mai folosesc si alte echipe din f1, inclusiv ferrari. Identic si la fel. Doar celor de la renault li s-a interzis sa-l mai foloseasca, celorlalte echipe nu. De ce? doar renault reprezenta o amenintare pt caluti (citeste si presa italiana, o sa gasesti si acolo articole despre asta... si ei sunt mari fani ferrari). Asa cum, tot in presa italiana s-a spus ca ferrari mai au ceva in neregula... ceva pe la trenul de rulare. Sau cum s-a spus ca Bridgestone (producatorul de pneuri care echipeaza masinile ferrari) are un amestec in cauciucuri care n-ar fi tocmai ok...

    Nu ma intelegi gresit, M. Schumacher a fost cel mi valoros pilot al generaiei lui, dar hai sa nu-l facem zeu. E si el doar un simplu muritor, ceva mai talentat decat cei cu care a avut norocul sa concureze.
    0 0
  • doctoru
    cel mai tare
    Ma bufneste rasul cand aud aceste prostii: "Schumacher a avut cea mai tare masina si de asta a castigat". Oameni buni, pai 7 ani a avut cea mai tare masina??? Dar in afara de acesti 7 ani in care a castigat titlul mondial cred ca un singur an a fost cand iesit pe locul 3, asta in primul an la Ferrari cand masina era deplorabila. In rest s-a batut mereu pentru titlu. E adevarat ca in 97 i s-au retras punctele pt ce i-a facut lui Villnueve, dar Schumacher este si va ramane un "ZEU" pentru Formula 1. Sunt curios ce pilot va mai castiga de 7 ori titlul mondial in urmatorii 10-15 ani...
    0 0
  • cititi aici despre jocurile din culisele F1
    http://www.sfin.ro/articol_6728/schumacher_paraseste_marele_circ_impins_de_la_spate.html
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru