Aeroportul Otopeni începe lucrările pentru modernizarea parcărilor

de Paul Cosma, Foto: Inquam Photos / George Calin
Joi, 06.05.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a anunţat că a emis ordinul de începere a lucrărilor pentru modernizarea parcărilor de la Aeroportul Internaţional Henri Coandă, cel mai mare aeroport al ţării, în baza unui contract de 2.86 milioane euro.

"În cadrul proiectului vor fi modernizate atât cele cinci parcări publice (două aferente aerogărilor Sosiri respectiv Plecări şi trei parcări pe termen lung), cea pentru autocare, cât şi alte cinci parcări auto destinate entităţilor ce activează în perimetrul aeroportuar, la care se adaugă şi punctul de acces în zona tehnică," informează compania. 

Principalele lucrări constau în dezvoltarea unui DataCenter (dispecerat operaţional) care integrează toate informaţiile referitoare la parcări, înlocuirea sistemelor de bariere, a dispozitivelor de acces şi plată a parcării, a tuturor camerelor de luat vederi aferente fluxurilor de intrare/ieşire parcare, respectiv montarea unui sistem de recunoaştere a numărului de înmatriculare a autovehiculelor (LPR – Licence Plate Recognition). 

Contractul a fost încheiat cu antreprenorul Altimate SA şi conţine servicii de proiectare şi execuţie a lucrărilor, inclusiv asistenţă tehnică pe perioada de execuţie a lucrărilor. 

Până la finalul anului 2021 este estimată finalizarea modernizării parcării etajate (Sosiri), realizarea noului DataCenter (dispecerat operaţional) şi interconectarea acestora, concomitent cu executia ramificaţiei instalaţiilor (noua reţea) către celelalte parcări.  

Via news.ro

Comentarii (4)

  • Catalin
    Aceasta știre servește cui? DNA? Peste 20 de ani vom afla ca s-a spaguit și aici? Altimate este uti?
    9 1
  • Banatu'i fruncea
    Cred ca automatul pentru platit parcarea de la aeroportul Otopeni de la sosiri e ardelean. Ati platit vreodata la el? A durat 3 minute sa calculeze restul la 5 lei,inca 3 minute sa-mi dea 2 lei inapoi,3 minute sa imi scoata bonul si doua sa imi dea jetonul de plastic inapoi cu care sa ies din parcare.
    8 5
  • @Banatu'i fruncea
    cam penibil comentariul tau.
    4 7
  • La cat ti-a luat sa-mi raspunzi,sigur esti din Argheal.
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru