Alfa Romeo anunță lansarea lui 4C Competizione cu un teaser oficial

de Bogdan Mirică
Joi, 27.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Alfa Romeo a publicat un teaser oficial al viitorului 4C Competizione. Imaginea anunță că sportiva italienilor va debuta anul viitor și trădează designul jantelor din aluminiu.

Anul care vine este unul extrem de important pentru Alfa Romeo, brandul premium aflat în plin proces de resuscitare. Subsidiarul Fiat va încerca să revină în atenția pasionaților de mașini exotice cu versiunea de serie a mult așteptatului model 4C Competizione.

Anticipată deja de conceptul cu același nume, sportiva este anunțată de un teaser oficial, publicat de italieni chiar acum, în mijlocul sărbătorilor de iarnă. Imaginea nu face decât să confirme debutul modelului în anul care vine, dezvăluind totodată și un posibil design de jante pentru viitorul 4C. Sloganul folosit de italieni este unul îndrăzneț: ”Profeția Alfa Romeo pentru 2013 nu va dezamăgi. Pregătiți-vă pentru mașina care va depăși orice altă mașină”.

Deși italienii nu au vrut să ofere detalii despre ceea ce vom găsi sub capota lui 4C Competizione, surse neoficiale vorbesc despre un motor pe benzină, de 1.8 litri și 230 de cai putere, popular deja în gama italienilor.

Deși resursele nu sunt impresionante și sunt departe de cele ale unui supercar, Alfa Romeo va compensa cu ajutorul unei caroserii ușoare, mizând pe o masă totală redusă.

Combinația va face ca sprintul de la 0 la 100 de km/h să se realizeze în aproximativ 5 secunde, iar viteza maximă să se oprească la 250 km/h.

via wcf

Comentarii (22)

  • Perfect! Hai odata! :D
    25 3
  • schumi
    "Pregătiți-vă pentru mașina care va depăși orice altă mașină”. Frumos!
    12 3
  • ... si care se va vinde in cele 1000 - 2000 de exemplare ce vor fi produse, de care unu precum 'Stele' nu se va bucura in veci si cel mai important aspect : NU VA SCOATE ALFA DIN GROAPA! (la fel cum nu au facut-o nici cu 8C-ul) . Astea nu sunt masini ce pot revigora marca si nu inteleg de ce incearca sa se axeaza pe astfel de segment data fiind situatia actuala! Fanii asteapta de ani o continuare pt 159 , de viitorul 166 nu mai zic ! Au uitat ca afara ei au ca adversari BMW, CITROEN (mai nou prin gama DS), AUDI ?
    7 4
  • Masina asta e pt imagine....revenirea marcii bla bla. Urmasul lui 159 e pe drum (2014) si urmasul lui 166 va veni si el. Tocmai ce au anuntat ceva plan ca pana in 2016 sa vina cu 9 modele noi. E greu de crezut avand in vedere viteza cu care "au lansat" modele pana acuma...sau mai bine zis n-au lansat. Sa speram ca de data asta vorbeste serios Marchione pentru ca pana acum singurele "lansari" din partea lor au fost doar planuri.

    Cat despre 4C o sa vina cu noul motor 1.8 benzina 300 de cai la care se lucreaza in prezent. Totusi s-ar putea sa fie doar pe versiunea "GTA", iar 1.8 de 230 de cai sa fie doar entry-level.
    7 2
  • Si 8C-ul tot pt imagine a fost creat! Rezultat =ZERO! Nimeni nu va ajunge sa cumpere o masina doar pt ca au scos un supercar care nu are nimic de-a face cu modelele de masa asteptate de fani/curiosi! Ca tot vorbim de fani:cati il mai cred pe pacaliciul de Marchione? 2014 zici pt urmasul 159? Vise ! Daca asta ar fi adevarat ai avea ceva imagini spion cu o platforma imbracata intr-o caroserie burdusita (pana in 2014 mai e 1 sg an pt ca Alfa isi lanseaza modelele la Geneva ). Chiar dc ar imprumuta platforme ( cum au facut cu Lancia ) tot ar avea de lucru ~2 ani! O masina de la zero din cate stiu se dezvolta in 4-5 ani (in functie de posibilitatile grupului auto respectiv). Iar stirea cu 2016 si 9 modele am vazut-o si eu pe net insa nu iau nimic de bun pana nu iese mr broscar chief sa confirme .... pana atunci: keep dreaming!
    4 4
  • 159 e gata de anul trecut, probabil inca se mai lucreaza la design, pentru ca n-a fost acceptat de Marchionne.
    4C marcheaza revenirea la spiritul Alfa: masini sportive + tractiune spate + performante pe masura. De aici trebuie sa inceapa renasterea Alfa. Nu au nevoie de masini de volum (am inteles de ce a aparut Mi.To, dar nefiind cumparator, nu-i vad alta utilitate decat profitul).

    @men ma bucur ca experienta ta de analist auto iti permite sa dai verdicte intr-o privinta sau alta, eu raman rezervat si sper ca pe viitor sa pot sa ma bucur si de aceasta masina.
    4 3
  • Erata: 159 = Giulia
    3 1
  • ah da! uitasem ca samsarii in romania o duc f. bine! V
    1 1
  • Pai si cum o duc?
    0 1
  • ""Giulia" e gata de anul trecut, " :)) citeste asta de 10x si apoi uita-te in oglinda! Asta o sti tot in revistele alea din care te informai tu si din care ne dadeai noua sfaturi ca Saab nu o sa moara ? Nu pe bune ...tu chiar crezi ca un director se uita la o schita de design a unui model care poate echivala cu renasterea sau moartea unui brand in ultimul moment? Crezi ca face asta cu 5 minute inainte de lansarea in productie? Parca il si vad pe Marchionne pe plantatie tinand un discurs mecanicilor ce asamblau platformele modelului:

    -Baieti ne cerem scuze, amanam lansarea Giuliei cu cel putin 2 ani, astia de la dept. de design au facut-o de oaie!

    Noul an sa iti aduca mai multa "intelegere " si bani la ciorap cat sa scapi de joarta aia de saab ! (Bineinteles ca poti visa in continuare ca vei fi vreodata posesorul unui 4C)
    2 2
  • ztele nu iti bate capul cu un pulifrici din asta ca nu merita! omu e cu bemveu si mertan in cap asa ca nu vede altceva!! cati ani tu ba?si cu ce te ocupi? iar samsarii o duc bine pentru ca sunt destui...care vor masini din germanica!:))
    2 4
  • Am inteles ca masina asta va avea si o varianta off-road.Italienii o testeaza deja:))
    http://wreckedexotics.com/newphotos/exotics2012dec24/alfa-romeo-4c-6518.shtml

    P.S: Frumoasa masina
    0 0
  • @men

    Apropo de postul lui "haha".

    https://www.youtube.com/watch?v=s0DJS9rjmsE

    Aici ai la secunda 0:33 o posibila Giulia in teste...de care tot vorbesti tu ca nu s-a vazut pe nicaieri.
    2 1
  • men: "According to the latest reports, Marchionne is mainly unhappy with the design of the Giulia, which is supposed to replace the Alfa Romeo 159 and be offered as a sedan and wagon. Marchionne is not happy with the design proposals for the Giulia, so the launch is being delayed from late 2012 to mid-2013."

    http://www.thetorquereport.com/2011/04/alfa_romeo_us_launch_pushed_ba.html#more

    Fraza asta s-o inveti ca pe "tatal nostru".

    2. A murit Saab cumva si nu stiu eu?
    "Just when you thought you couldn't keep a good car brand down comes news that General Motors' former perennial basket-case Saab may start making cars again next year.

    Instead of launching Saab in 2014 with a pure-electric car (a 9-3-based battery-driven model using Saab's yet-to-be-seen Phoenix platform and built at Saab's Swedish factory), the brand's new owners, National Electric Vehicle Sweden (NEVS), want to start with a gas-engine 9-3 in 2013, a company spokesman told Automotive News Europe.
    http://www.vancouversun.com/cars/Saab+rising+from+dead/7665930/story.html#ixzz2GR8kowzn"

    http://www.vancouversun.com/cars/Saab+rising+from+dead/7665930/story.html

    www.saabsunited.com
    1 4
  • @men: daca cunosti limba engleza, evident.
    0 1
  • @ztele
    Nu te mai amagi cu Saab, viitoarele modele electrice nu vor mai avea legatura cu spiritul si istoria Saab, va mai exista ca denumire, in rest s-a dus, asa nici Lancia n-a murit definitiv dar chiar crezi ca mai exista cu adevarat? Iar cu succesorul pt 159, o fi Marchionne nemultumit de design, dar asta in privinta schitelor si a unor prototipuri probabil, nu exista sa fie gata o masina si apoi sa se intarzie vreo 2 ani ca nu-i place sefului cum arata, daca ar fi asa ar inseamna ca acolo ar fi clubul amatorilor, cand un model este gata pai este gata de productie, nu de modificari inca vreo 2 ani, este o mare diferenta.
    5 0
  • 1) "According to the latest reports" cine naiba poate crede asta (p.s stiam deja la ce te-ai referit insa pur si simplu nu cred asta ! mai degraba as inclina sa cred ca au asteaptat (si bine au facut) sa vada cum si ce combina cu americanii, sa vada cum se ce se intampla cu economia)
    2) ...acum pe bune ... asta nu mai e saab!
    2 0
  • Scrie in stire / link ca vor lansa 9-3 pe benzina, si tu o tii cu electrice. Momentan se fac angajari si se studiaza situatia hibridelor. Discutam in alt loc despre Saab.

    Despre Giulia: din ce imi aduc aminte e gata din 09/2011,sau de la inceputul lui 2012, aici ma refer la partea tehnica. Designul a fost respins de Marchionne din acelasi motiv pentru care a spus la un moment dat ca 159 a fost un esec, pentru ca "arata prea german".
    E pe aici pe undeva si declaratia respectiva.
    0 1
  • Daca a declarat asta inseamna ca e dus cu capul, 159 arata toata ziua ca o Alfa veritabila, design sexy italian dar modern in acelasi timp pt anul lansarii, 2005, iar daca Giulia urma aceeasi tendinta si acum il modifica sa arate "mai german" ar fi o mare greseala.
    2 0
  • La 159 s-a referit cu esecul la partea de greutate ....nu cred ca a zis de design ( sau daca a zis de design a zis de aerodinamica) si mai ales sa zica ca e prea german. Tin si eu minte declaratia insa vag.
    0 0
  • http://www.automarket.ro/stiri/marchionne-alfa-159-a-fost-o-greeal-viitorul-giulia-va-fi-o-alfa-34595.html


    Aici e articolul
    0 0
  • schumi
    Tot Marchione zicea la un moment dat ca degeaba faci masini frumoase daca acestea nu se vand. Din pacate a fost cazul lui 159. Eu zic ca trebuie sa avem un pic de rabdare cu Alfa. Marchione stie ce face. Trebuie mai intai ca integrarea Fiat - Chrysler sa genereze un concern cat mai puternic, lucru esential pt relansarea Alfa Romeo ca brand 100% premium. Deocamdata, in general lucrurile merg conform planului, in ciuda situatiei economice inca dificile la nivel mondial. In State Fiat castiga teren la nivel de imagine, chiar daca nu este prezent decat cu un singur model (500). Acum vreo 2 luni mi-am petrecut concediul in State si spune ca in decursul celor 5 spatamani pe care le-am petrecut acolo, am vazut neasteptat de multe Fiat 500 (am vazut unul chiar si in parcarea de la Kennedy Space Center :D). Deasemenea, foarte multe reclame la 500. Cu siguranta ca va veni si randul marcii Alfa Romeo. Cat de curand.

    Va urez un 2013 cat mai bun!
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru