Alfa Romeo ar putea împărţi viitoarele platforme cu Dodge şi Chrysler

de Sebastian Toma
Marti, 23.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Alfa Romeo ar putea să renunţe la platformele cu tracţiune faţă în favoarea celor cu tracţiune spate. Acestea din urmă ar putea fi comune cu cele folosite de mărcile Dodge şi Chrysler.

Concernul Fiat vrea să înlocuiască platforma care va echipa viitoarele modele Alfa Romeo cu o platformă cu tracţiune spate. Aceasta ar putea fi comună cu platforma folosită de viitoarele modele Dodge şi Chrysler, care prezintă acelaşi tip de arhitectură. Platforma i-ar face pe italieni mai competitivi în raport cu rivalii săi germani, iar berlina de clasă medie care ar urma să primească noua platformă este Giulia, înlocuitorul lui 159. Ulterior, platforma va echipa înlocuitoarele modelelor Chrysler 300 şi Dodge Charger, precum şi a înlocuitorului lui Dodge Challenger.

În prezent, proiectul este în faza de studiu de fezabilitate şi nu a fost încă aprobat pentru producţie. Dar primele modele de producţie despre care vorbesc sursele citate de Automotive News ar debuta în 2015, ceea ce le lasă italienilor timp să decidă soarta noii platforme. Pe lângă Giulia, platforma ar urma să echipeze un nou vârf de gamă al constructorului italian, o berlină de segment E sau mai mare.

Urmareste Automarket
Iniţial, Alfa Romeo vroia să înlocuiască modelul 159 în 2014 cu Giulia.
Noul model de segment D al italienilor urma să fie echipat cu platforma CUSW (Compact US Wide), lansată odată cu Giulietta şi mărită pentru Dodge Dart. Platforma CUSW echipează modelul Jeep Grand Cherokee generaţie 2013 şi înlocuitorul lui Chrysler 200, aşteptat să debuteze în 2014.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (8)

  • Exista o parte buna si una proasta din aceasta stire, partea buna este ca Alfa Giulia poate avea tractiune spate, asa cum era acum cateva decenii, iar partea proasta este ca de abia in 2015 va aparea, in loc de 2014, asta daca nu se gandesc inca vreo 2 ani la aceasta idee si inca 2 ani pt productie.
    20 2
  • se gandesc (lucreaza) la un inlocuitor pt 159 de cel putin 2-3 ani (si nimic), dc s-au apucat deja de treaba acum tre sa schimbe macazul. Intrebare : crede cineva ca vor fi gata peste 2 ani? Hai sa fim realisti
    8 4
  • my bad: luand in considerare faptul la Alfa isi lanseaza modelele la geneva mai au la dispozitie 1 an si vreo 7/8 luni! BAFTA :))
    11 2
  • inexorabil
    Eminamente m-am săturat...Lumea a devenit o hazna extrem de previzibilă...Mă tot bate gândul să mă retrag de pe AM...Nu incriminez pe nimeni pentru asta, ci aş face-o din cauză că, în prezent, am parte de tot mai puține bucurii în privința pasiunii mele neostoite: automobilul. Ce s-ar mai putea nădăjdui? Să fim pragmatici: NIMIC! Este ca şi cum ai aștepta ca diavolul să redevină căpetenia îngerilor luminaţi, ca în preistorie. Nu mă pot amăgi singur: din rahat nu se mai face bici "never ever"...Poate vouă vă place aşa. Mie, unul, cu siguranță nu! Sau poate v-aţi resemnat precum ciobanul din Miorița. Mă doare inima că industria auto se complace sfidător în lipsă de scrupule, arghirofilie, compromis, prostituție, tehnologism, utilitarism, conformism, sincretism, uniformizare, neinspiraţie...Pe scurt: kitsch!! Bleah!!!
    7 16
  • AndreiRN
    frustrarea isi arata arama.
    @dan_de_pe_camp, nu mai copia paragrafe din reviste ca chinezii in soare. Cel putin Alfa va fi o achizitie buna daca va avea produse chinezesti la fel ca BMW. Cimitirele sunt arhi-pline de astfel de harburi .
    1 8
  • inexorabil
    Andrei, cateodata chiar nu te controlezi...@dan_grc merita apreciat pentru echilibrul si pertinenta interventiilor sale. Si nu se cramponeaza de probleme lingvistice precum ale tale.
    BMW chinezarie?! Sunt cateva aspecte criticabile la bavarezi (pentru care eu insumi am polemizat cu Dan, dar intr-un mod cuviincios si constructiv), insa mai este mult pana departe, vorba aceea.
    In cazul tu, toti cei pe care nu-i agreezi provin "de pe camp". Ti s-a mai transmis pe aici ca te lasi prada unor accese de infatuare care nu-ti fac cinste. Altadata inserai opinii mai interesante. De la o vreme, te-ai intepenit pe doua fixatii: "Ce perioada de garantie ofera?" (marca X sau Y) si suspectarea facila a adoptarii chinezariilor in primul rand de catre marcile germane (in afara de Mercedes, fiindca ai tu unul :D). Ne poti familiariza cu o viziune mai larga, mai serioasa si mai reflexiva?
    PS1: Te rog, renunta la obsesia cu cimitirele de harburi. Nu de alta, dar imi amintesti de o figura sinistra de pe AM, care avea aceeasi predilectie inexplicabila pentru expresii morbide.
    PS2: Frustrarea se traduce altfel decat iti inchipui tu. Nu este nevroza, asa cum cred multi ignoranti, ci simplul fapt de a fi pagubit. Deci, daca nu-ti remediezi stilul, s-ar putea sa te...frustrezi.
    3 2
  • @inexorabil
    BMW este o chinezarie si punct.Nu mai ii da apa la moara lui dan_grc, ca nu faci decat sa devii penibil.
    2 5
  • @@inexorabil
    Se vede de la o posta ca nu esti AndreiRN, chiar daca si el abereaza cu chinezariile, tu esti imbecilul de @mafia, Samba, @Andrei n-a avut niciodata vreo treaba cu @dan_grc sau altcineva.
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru