Alfa Romeo confirmă noul Brennero. Ar putea fi primul model electric al mărcii

de Tiberiu Safta
Joi, 07.12.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Alfa Romeo a confirmat oficial viitorul său SUV de dimensiuni mici, care va fi botezat Brennero. Noul model ar putea să devină și prima mașină electrică a mărcii italiene.

După o lungă perioadă de zvonuri și speculații, Alfa Romeo a confirmat oficial numele Brennero pentru un viitor model care va fi lansat în 2024. Noul model va fi un SUV de dimensiuni mici și va fi înrudit cu noile Jeep Avenger și Fiat 600. Cu ocazia confirmării numelui, constructorul italian a publicat și primul clip teaser cu viitorul model.

Clipul în sine, postat pe X (fostul Twitter), nu relevă nimic despre mașină, ci arată coordonatele geografice ale mai multor locații importante pentru marca italiană. Mai exact, coordonatele geografice relevă 4 locații diferite: muzeul Alfa Romeo din Arese, circuitul de teste din Balocco, pasul Stelvio și, cea mai importantă locație, pasul Brenner, care leagă Italia de Austria.

Cel mai probabil, noua Alfa Romeo va deveni și primul model electric al mărcii. Mai multe detalii nu au fost dezvăluite. Lansarea oficială va avea loc la începutul lui 2024.

via Alfa Romeo

Comentarii (4)

  • Alfa desenează bine… se pare ca se pricep și la geografie, în schimb la vânzări este cam nasol.
    1 1
  • Johnny
    Sper inca sa fie o neintelegere si sa nu fie produsa pe platforma veche PSA la fel ca fiat 600. Cum putem vorbii de un produs premium pe o platforna depasita cand exista platforma dedicata electricelor? Ce decizie e aia cand lansezi Peugeot pe platforne mai mari si mai avansate iar asa zisa marca premium din potrofoliu ce primeste? Noaptea mintii..
    1 1
  • asa e, dar cand a fost alfa altceva decat o marca de nisa?
    0 0
  • Dacă îmi amintesc corect cu Giulia au încercat să se ia la “bătaie” cu Mercedes/Audi/BMW la fel cum au încercat și Jaguar cu XE…. rezultatele le știm.
    Revenind la Giulia… una dintre cele mai frumoase mașini pe zona ei, pararea mea.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru