Alfa Romeo MiTo ar putea reveni ca un model compact cu zero emisii

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 13.04.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Șeful diviziei Alfa Romeo din Marea Britanie a sugerat că MiTo ar putea reveni în portofoliul mărcii ca un model compact cu zero emisii. Până în 2030, constructorul italian va lansa în fiecare an câte un model nou.

Alfa Romeo a produs modelul compact MiTo din 2008 până în 2019, când a fost eliminat din gamă fără a fi anunțat un succesor. În viitor, însă, MiTo ar putea reveni în portofoliul mărcii italiene ca model cu zero emisii.

Cel puțin asta a dat de înțeles Damien Dally, șeful diviziei Alfa Romeo din Marea Britanie.

"Alfa Romeo are o tradiție în a comercializa mașini compacte cu valențe sportive [...]. MiTo a fost o mașină cu 3 uși, dar dacă ar fi avut 5 uși, piața ar fi fost mult mai mare. Următorul pas spre electrificare este (să devină) pur electrică, și mașinile compacte se potrivesc foarte bine cu asta și se folosesc mașini care se potrivesc cel mai bine nevoilor tale," a declarat acesta.

Desigur, nu se cunosc alte detalii, dar, dacă într-adevăr MiTo va fi transformat într-un model cu zero emisii, va fi bazat, cel mai probabil, pe o arhitectură Stellantis. Fie e-CMP (e-208 și Corsa-e), fie STLA Small.

Până în 2030, Alfa Romeo intenționează să lanseze în fiecare an câte un model nou.

Șeful companiei, Jean-Phillipe Imparato, a confirmat deja debutul a patru SUV-uri și 2 sedanuri.

via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru