Alfa Romeo va lansa noul Stelvio Ti la Geneva: italienii vor prezenta și ediția limitată “Racing” pentru Giulia QV și Stelvio QV

de Paul Cosma
Marti, 26.02.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Alfa Romeo va veni la salonul de la Geneva cu noul Stelvio Ti, SUV-ul care va purta acronimul istoric “Turismo Internazionale”. Pe lângă Stelvio Ti, constructorul italian va prezenta și o ediție limitată “Alfa Romeo Racing” pentru Giulia Quadrifoglio și Stelvio Quadrifoglio.

Salonul Auto de la Geneva, de la începutul lunii martie, va găzdui numeroase noutăți și în acest an, de la concepte inovatoare și ediții speciale, până la noi modele în gamele constructorilor.

Italienii de la Alfa Romeo au anunțat acum “oferta” pe care o pregătesc pentru evenimentul de la Geneva. Cea mai importantă noutate este lansarea versiunii Ti pentru Alfa Romeo Stelvio, SUV-ul urmând să primească celebrul acronim “Turismo Internazionale”.

Noul Stelvio Ti va beneficia de propulsorul de 2.0 litri benzină turbo ce dezvoltă 280 de cai putere și un cuplu de 400 Nm. SUV-ul este echipat și cu transmisia automată cu 8 trepte și tracțiunea integrală Q4.

Constructorul a folosit fibră de carbon pentru V-ul grilei frontale, dar și pentru oglinzile laterale, în timp ce jantele de 20 de inch au un design specific versiunii Ti.

O altă noutate este ediția limitată “Alfa Romeo Racing” ce va fi disponibilă pe modelele Giulia Quadrifoglio și Stelvio Quadrifoglio.

Astfel, italienii au vrut să celebreze întoarcerea brandului Alfa Romeo în Formula 1.

Atât Giulia QV, cât și Stelvio QV vor beneficia de motorul V6 biturbo de 2.9 litri ce dezvoltă 510 CP și 600 Nm, în timp ce, la exterior, schemele de culori Trofeo White și Competizione Red sunt inspirate de monopostul cu care Kimi Räikkönen și Antonio Giovinazzi vor concura în acest sezon.

Alfa Romeo nu a uitat nici de Giulietta, care va veni la Geneva cu o serie de îmbunătățiri și un design mai agresiv, versiunea Veloce urmând să fie expusă la standul italienilor. Giulietta a primit noi spoilere sport, frâne Brembo mai mari, precum și finisaje Glossy Black pentru oglinzi, mânerele portierelor sau grila frontală.

Via Alfa Romeo

Comentarii (6)

  • Ultima știre cu Alfa de săptămâna trecută :" Alfa ar putea lansa un nou SUV, pe platformă de Jeep Renegate ".

    Știrea reală este că vin cu câteva versiuni speciale și motorul de 280 cai pe Stelvio, Alfa iar o lălăie ani de zile până mai scot un model nou.
    6 2
  • Nu se stie inca ce model va fi, dar pe pagina oficiala se specifica clar ca la Geneva se va lansa (posibil SUV de clasa C, posibil concept ce va prefigura 8C, etc) o noutate in gama.
    0 0
  • Edikkk
    Mi-a plăcut o comparaţie între BMW M5 şi Alfa Romeo Giulia pe youtube unde cel care le conducea ( fost posesor de BMW)
    care era vădit încântat de Alfa Romeo din toate punctele de vedere.

    A dat-o ca egal dar clar era încântat de Giulia.


    Păcat că Alfa nu are departament de vânzări prea puternic.
    5 4
  • Cine iubește să conducă nu are cum să nu aprecieze o Alfa, iar cine nu are nimic de spus comentează mult și prost, înțelegi Edikk ? Mai poți ?
    4 2
  • Edikkk
    @Dan igrec.

    Dacă nu aveţi creier să înţelegeţi, nu mai citiţi şi... nu mai scrieţi.

    Este păcat să vă pişaţi împotriva vântului.
    1 2
  • Edikk cel mic, nu-mi mai poci numele.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru