Alonso imparte Formula 1

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 03.11.2006
Dupa ce campionul mondial va trece in 2007 de la Renault la McLaren, incertitudinile privind viitorul lui Alonso ii fac pe actorii Marelui Circ sa aiba opinii total diferite.

Mutarea lui Fernando Alonso la McLaren a impartit lumea Formulei 1. Incertitudinile fata de comportamentul competitional al lui Alonso in viitorul sezon isca discutii interesante intre actorii Marelui Circ.

Astfel, Eddie Jordan, fostul pilot si patron de echipa, spune ca spaniolul va trebui sa astepte cel putin doi ani pentru a intra in lupta pentru titlul mondial din cauza faptului ca ii va fi greu sa se obisnuiasca la o alta echipa dupa ce a stat patru ani la Renault. “Pana cand Alonso ii va strange pe toti in jurul sau vor trece doua sezoane”, a spus Jordan intr-un interviu acordat publicatiei britanice The Times. “Exact acelasi lucru s-a intamplat cand Michael Schumacher a venit la Ferrari: germanul a avut nevoie de doua sezoane pentru a se impune ca lider. Oricum, cred ca McLaren are nevoie de Alonso mai mult decat Alonso are nevoie de McLaren in acest moment”, a continuat irlandezul.

Eddie Jordan a comentat si propriile declaratii din urma cu cateva zile, cand afirma ca Schumacher a fost fortat de Ferrari sa retraga in momentul in care se afla in top de forma: “Ferrari il inregimentasera deja pe Raikkonen si le-a fost dificil sa scape de Massa”.

Declaratiile lui Jordan au provocat insa o reactie interesanta din partea lui Mark Webber, care se afla intr-o situatie asemanatoare cu cea a lui Alonso, australianul trecand in sezonul viitor de la Williams la Red Bull. Desi spune ca Alonso are nevoie mai mult ca oricand de o masina buna din partea team-ului condus de Ron Dennis, Webber crede ca Alonso nu va avea probleme in incercarea de a se impune in sezonul 2007.

“Este in varf de forma in acesti ani, nu exista alt pilot care sa il concureze serios pe Fernando. McLaren se afla in cautarea unei directii de ceva vreme si cred ca Fernando este capabil sa o indice clar pe aceasta”. Webber a incheiat spunand ca principalul rival al lui Alonso in sezonul viitor va fi, fara indoiala, Kimi Raikkonen.

Comentarii (1)

  • Schumi4Ever
    Eddie Jordan
    Parerea mea e ca acest Eddie Jordan e un mare imbecil. Cred ca vorbeste numai tampenii la adresa lui Schumacher. Eu cred ca Schumacher nu s-a retras tocmai pentru ca se cauta un inlocuitor pentru el, iar acesta nu este cu siguranta Kimi, ci mai degraba Massa. Massa este urmasul lui Schumi la Ferrari, prietenia dintre cei 2 fiind vizibila.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru