Alpine a dezvoltat o versiune de raliuri pentru modelul A110: sportiva francezilor oferă peste 300 CP și transmisie secvențială cu șase trepte

de Cornel Șocariciu
Sambata, 07.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Alpine a publicat primele imagini și detalii referitoare la versiunea A110 destinată raliurilor. Modelul va fi omologat în clasa FIA R-GT și va fi disponibil pentru echipe private începând cu anul viitor.

La scurt timp de la prezentarea noului Alpine A110, oficialii constructorului francez au lanst versiunea de circuit A110 Cup. Câteva luni mai târziu, francezii au anunțat și o versiune destinată clasei GT4.

Ambele variante gândite pentru pasionații de motorsport au fost dezvoltate împreună cu partenerul Signatech. Acum, oficialii Alpine au prezentat o versiune de raliuri a lui A110.

Gândită și pregătită tot împreună cu Signatech, modelul ar urma să fie omologat în perioada următoare pentru categoria FIA R-GT (modele cu roți motrice spate), listele de rezervări fiind deja deschise.

Varianta de raliu a lui Alpine A110 a primit o suspensie specială, un sistem de frânare dezvoltat de Brembo, în timp ce motorul turbo de 1.8 litri a fost modificat pentru a oferi peste 300 de cai putere. Resursele acestuia vor fi gestionate de o transmisie secvențială cu șase trepte.

Totodată, francezii introduc un diferențial nou, un sistem de control al tracțiunii cu mai multe setări și bineînțeles scaune sport, centuri cu prinderi în șase puncte și o celulă de siguranță omologată conform normelor FIA.

În timpul procesului de dezvoltare, Alpine a apelat la piloții Emmanue Guigou și Laurent Pellier.

Conform reprezentanților Alpine, prețul de pornire pentru un exemplar A110 destinat raliurilor va fi de 150.000 de euro fără taxe.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru