Alpine prezintă A110 SportsX: concept bazat pe modelul de raliuri din 1973 cu o gardă la sol mărită cu 60 de milimetri

de Daniel Popescu, Foto: Alpine
Miercuri, 29.01.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Alpine a prezentat primele imagini cu conceptul A110 SportsX, care are la bază modelul de raliuri A110 cu care francezii au câștigat Raliul Monte Carlo din 1973. Conceptul are o gardă la sol cu 60 de milimetri mai mare.

Alpine este unul dintre constructorii prezenți în această perioadă la Festivalul International al Automobilului care se desfășoară la Paris.

Cu această ocazie, marca franceză deținută de Grupul Renault a prezentat un concept Alpine A110 SportsX la care au lucrat echipele de designeri și ingineri.

Noul concept are la bază celebrul model Alpine A110 și în special versiunea cu care francezii au câștigat Raliul Monte Carlo din 1973.

Principala diferență este că noul concept are o gardă la sol cu 60 de milimetri mai ridicată ca urmare a unor modificări la suspensii, în timp ce lățimea conceptului este cu 80 de milimetri mai mare.

Din punct de vedere tehnic, Alpine menționează că noul concept preia platforma lui A110 Pure, ceea ce înseamnă că utilizează un motor turbo pe benzină de 1.8 litri care generează 252 de cai putere și un cuplu maxim de 320 Nm.

Alpine nu oferă alte detalii despre concept, însă menționează că acesta nu va fi produs în versiune de serie, întrucât este un simplu exercițiu de design.

Via Alpine

Comentarii (11)

  • ...concept, echipe de ingineri? Pai mecanicul meu ii schimba arcurile si amortizoarele la bordura. :)
    19 0
  • Ce concept? Daca te iei dupa linile unui model deja existent si doar imbunatatesti masina adica oferi o garda la sol mai mare acela este doar un model nou, nu un concept pentru ca nu iti trebuie 1 an sau mai mult pentru a face modelul.
    7 5
  • Edikkk
    Meai Skoda, dacă era un concept Skoda, repede ziceai că e superb...

    Ca să nu zic că ultimele 5-7 concepte Skoda sunt trase la indigo.... un SUV Kamiq genu
    13 3
  • Hai nu fiti rai, nu vedeti cit geniu a trebuit echipelor sa puna schiurile pe luneta prin care nu mai vezi nimic? In plus 13.469 situri auto au avut ce rumega pentru clicuri.
    8 1
  • @Edikkk

    Ultimele concepte Skoda sunt trase la indigo pentru ca reteta este frumoasa si se potriveste pe multe masini. De ce ai schimba o reteta care merge? De aceea Skoda are aproape acelasi design asemanator pe mai multe masini si concepte, iar aceasta reteta aduce peste un milion de oameni care cumpara aceste minunati de Skode. Aceasi reteta o are si VW. Si VW ofera un design asemanator pentru mai multe masini si totusi se vand extraordinar pentru ca sunt frumoase.
    4 20
  • @skoda Stai linistit ca nu cumpara nimeni VW pentru ca sunt frumoase (cu exceptia Arteon poate). Le cumpara pentru calitatea care bate inspre premium, pentru ca ofera un pachet complet si bine gandit si pentru reputatie (dieselgate fiind cumva uitat).
    8 5
  • Poate inspirat de A110 din 73, nu bazat pe ea, AM ca aia e la muzeu si nu o modifica nimeni
    7 0
  • Edikkk
    Europenii fac în genere maşini frumoase.

    Acum unora le plac VW altora Renault, altora italiene.

    Altora chiar japoneze. E bine să fie diversitate.

    Pe mine nu mă interesează marca, dacă este deja frumoasă, ci mai ales TEHNOLOGIA care să ajute clientul în a conduce mai uşor şi a evita cât de mult posibil SERVICE AUTO.

    Dacă VAG va face o Skoda Kamiq Kodiak etc PHEV dar nu cu DSG sau CVT ci un HIBRID REAL precum Toyota, Nissan, Renault, atunci Skoda AR INTRA ÎN RAZA opţiunilor mele de a cumpăra un viitor autoturism.

    Dar aşa, degeaba e frumoasă, dacă e prostă.
    Şi fără PHEV sau BEV nu văd un motiv, o schimbare faţă de ce avem, şi atunci parcă nu are sens fără o minimă evoluţie.
    1 2
  • @Edikkk

    Nu stiu daca iti mai aduci aminte ca ai si comentat la articolul cu Skoda Suberb IV Plug-in hybrid si Skoda Citigo electric. Skoda produce un hibrid plug-in si o electrica. Acum cateva luni aparuse un articol pe Automarket in care scria ca Skoda Kodiaq va primi un facelift in 2020 si va avea sistem hibrid plug-in.

    automarket.ro/stiri/skoda-pregateste-un-facelift-pentru-kodiaq-varianta-imbunatatita-a-92099.html
    1 1
  • Edikkk
    OKEY să vedem, să vedem, sună bine
    1 0
  • @Edikkk

    Eu sper sa fie adevarat si cu siguranta va fi adevarat pentru ca noxele trebuie sa fie din ce in ce mai mici. Suna chiar foarte interesant, mai ales daca ar avea si 4x4 pe langa sistemul plug-in Hybrid. Cu sistemul plug-in hybrid familiile ar putea sa conduca cu zero emisii chiar si intr-o calatorie daca ajung intr-un oras si ei o sa stea putin acolo e bine sa ai acest sistem plug-in hybrid ca sa stai in oras cu zero emisii si apoi cand pleci la drum lung pornesti cu motorul conventional si pleci in vacanta. Kodiaq fiind urias si 4x4 este foarte potrivit pentru familii mari care vor sa calatoreasca si cand viziteaza un oras pot sa o faca activand sistemul plug-in hybrid.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru