Alpine prezintă noul A110 E-ternité, un prototip electric bazat pe modelul de serie

de Tiberiu Safta
Vineri, 22.07.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Alpine a publicat imagini oficiale cu un nou prototip bazat pe modelul sport A110. Acesta se numește A110 E-ternité și este un prototip electric care anunță viitorul mărcii franceze.

Încă din 2020, Alpine a anunțat că se pregătește să devină o marcă pur electrică până la sfârșitul deceniului curent. Pentru asta, constructorul francez ne-a dezvăluit că va lansa primul său SUV electric la mijlocul deceniului, iar înlocuitorul lui A110 va fi electric.

Acum, putem vedea cum ar arăta un Alpine A110 cu propulsie exclusiv electrică. Alpine a publicat o serie de imagini oficiale cu un prototip nou, bazat pe modelul de serie, numit A110 E-ternité. Așa cum sugerează numele, acesta este un prototip electric, iar propulsorul este preluat de la noul Renault Megane E-Tech, modificat pentru această mașină.

Propulsorul lui A110 E-ternité dezvoltă 242 de cai putere și un cuplu de 300 Nm. Accelerația de la 0 la 100 km/h este gata în 4.5 secunde, iar viteza maximă este de 250 de km/h.

Față de modelul de serie, prototipul cântărește mai mult, fiind cu 258 de kilograme mai greu decât un A110 cu motor termic. În total, mașina cântărește 1378 de kilograme, ceva mai mult decât ținta de 1320 de kilograme impusă de Alpine.

De asemenea, prototipul conține 12 module ale bateriei, dintre care 4 sunt amplasate în față, iar celelalte 8 sunt amplasate în partea din spate.

Pe lângă un propulsor electric, prototipul conține și câteva inovații interesante. Plafonul poate fi demontat fără ca rigiditatea mașinii să fie afectată. Acesta este confecționat din fibră de carbon reciclată. Mai multe componente sunt confecționate din in, considerat de constructorul francez un material al viitorului.

De asemenea, ecranul central pentru sistemul multimedia poate fi înlocuit cu o tabletă proprie. La final, în habitaclu, prototipul este echipat cu un sistem audio cu 8 difuzoare și cu un subwoofer.

via Alpine

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru