Alpine prezintă noul Art Car A110 Sastruga. Desene inspirate de circuite și inteligență artificială

de Tiberiu Safta
Duminica, 17.04.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Alpine a prezentat un exemplar unicat al modelului său, A110. Acesta este un Art Car, botezat A110 Sastruga și a fost vopsit de către un grup de artiști. Tema desenului este inspirată după mai multe circuite din lume, îmbinate cu înfățișarea inteligenței artificiale.

După exemplul oferit de BMW, compania franceză Alpine a prezentat un exemplar unicat al lui Alpine A110. Noua mașină se numește A110 Sastruga și este un Art Car conceput un grup de artiști din cadrul colectivului Obvious. Numele său vine de la cuvântul sastrugi, un termen care este folosit pentru a descrie modul în care zăpada este erodată de vânt. Pe baza acestui termen a fost stabilită fundația artistică a modelului.

Desenul lui A110 Sastruga este inspirat după circuitele din lume, unde numele mărcii franceze s-a făcut cunoscut. Astfel, potrivit Alpine, desenul reprezintă un circuit imaginar reprezentat grafic de zonele accelerație, de frânare și, inclusiv, linia boxelor.

Sunt vizibile și forme geometrice, precum și o ecuație matematică. Despre acestea, Alpine spune că formele sunt aduse la viață cu ajutorul algoritmilor, a învățării automatizate și a unei ecuații speciale. Împreună, ele formează inteligența artificială ilustrată la această mașină.

Noul Alpine Art Car este un model unicat și nu va fi produs în serie.

Mașina a fost prezentată în cadrul evenimentului Art Paris 2022.

via Alpine

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru