Așteptai un Mercedes-Benz Clasa G cu 2 uși? Atunci Mansory Gronos Coupe Evo C este soluția

de Gabriel Nica, Foto: Mansory
Duminica, 26.02.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tunerul german, Mansory a decis să remedieze o problemă care îi deranja pe mulți dintre proprietarii de G-Class din a doua generație. Deși primul Gelandenwagen a fost oferit și în configurație cu două uși, a doua generație a fost privată de o asemenea opțiune. Nu pentru mult timp, însă.

Cei de la Mansory au creat o versiune foarte interesantă a faimosului G63 AMG, de data aceasta cu doar două uși. Lansat sub denumirea Mansory Gronos Coupe Evo C, noul model de la tunerul german nu doar că vine fără uși pentru pasagerii din spate, dar nici cele din fata nu sunt foarte convenționale, având o deschidere cu balamalele poziționate în spate.

Conform companiei, crearea acestui monstru a durat nu mai puțin de 18 luni. După ce au fost scoase ușile spate, Mansory a trecut la stâlpul B, care a fost și el mutat în spate pentru a facilita intrarea și ieșirea pasagerilor din mașină.

Bineînțeles, asta a necesitat și alungirea portierelor față. Interiorul a fost și el modificat, fiind transformat dintr-unul capabil să transporte 5 pasageri, într-un model cu doar 4 locuri. Pielea a fost și ea schimbată, iar consola centrală merge acum de la bord până la spătarul scaunelor din spate. La exterior vorbim de un kit tipic Mansory, cu un widebody kit, tot felul de modificări operate pe bara din față, jante de 24 de inch și multe altele.

Nici pe frontul de performanță lucrurile nu au fost păstrate stock.

Motorul bi-turbo de 4 litri, V8, dezvoltă acum 900 CP și 1.200 Nm cuplu, Mansory Gronos Coupe Evo C fiind cu mai mult de o secundă mai rapid decât versiunea standard G63 AMG în ceea ce privește accelerația de la 0 la 100 km/h (3.3 secunde).

Din păcate, Mansory va produce doar 8 unități Gronos Coupe Evo C, fiecare unică, iar clienții vor fi aleși de către companie. Prețul nu a fost anunțat.

Comentarii (1)

  • Banditos
    Unde "s-a bagat" pocitania asta, la Dragonul Rosu?
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru