Aston Martin cu motor Mercedes AMG: supercarul DB11 primește un V8 de 510 cai putere

de Daniel Popescu
Miercuri, 28.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin DB11 va fi disponibil și într-o versiune cu un motor V8 twin-turbo de 4.0 litri împrumutat de la Mercedes-AMG care oferă 510 cai putere și un cuplu de 675 Nm.

La aproximativ un an de la lansare, Aston Martin DB11 devine ceva mai accesibil pentru fanii mărcii prin utilizarea unui motor mai puțin impresionant.

Constructorul britanic a anunțat disponibilitatea unei unități de propulsie V8 twin-turbo cu capacitatea de 4.0 litri care generează 510 cai putere și are un cuplu de 675 Nm. Aceasta este furnizată de Mercedes-AMG ca parte a unui parteneriat încheiat în 2013, atunci când Daimler a achiziționat 5% dintre acțiunile britanicior.

Totuși, inginerii Aston Martin au avut posibilitatea de a aduce câteva îmbunătății motorului, iar printre acestea figurează noi sisteme de evacuare și o reconfigurarea a unității de control ECU.

Versiunea cu motor V12 va continua să fie disponibilă, însă fanii mărcii nu vor avea probleme să recunoască pe strada varianta cu noul motor V8, întrucât aceasta din urmă va beneficia de un design special pentru jante.

Interesant este că ambele motoare oferă o accelerație de 4.0 secunde de la 0 la 100 km/h, chiar dacă unitatea de propulsie V12 furnizează peste 600 de cai putere.

În plus, versiunea cu motor V8 este cu circa 25.000 de euro mai ieftină în Europa, iar diferența va fi și mai mare pe piața chineză, acolo unde taxele sunt calculate în funcție de capacitatea motorului.

Aston Martin DB11 cu motor V8 va putea fi admirat la sfârșitul acestei săptămâni cu ocazia Festivalului Vitezei de la Goodwood, iar livrările vor debuta spre finalul acestui an.

Via Aston Marin

Comentarii (6)

  • V8 2.0 l ? ! ?
    0 1
  • nu stiu
    scz pt ignoranta: motorul V12 este de origine Ford sau AMG? de fapt care motoare din gama actuala Aton Martin provin de la AMG?
    0 0
  • Date esentiale:
    ● Ford nu mai detine Aston Martin.
    ● Noul motor V12 de 5.2 litri este dezvoltat in-house de Aston Martin
    ● Motorul V8 de pe DB11 este de provenienta AMG
    5 0
  • nu stiu
    pai si V8 & V12 de pe Vantage, Vanquish, DB9 si Rapide ce origine au? Cred ca V12 de 6.0 litri e de origine Ford... iar V8-ul ala de 4,7 litri?
    0 1
  • ce va tot inetreseaza atat de mult provenienta motorului? Cu ce te ajuta? Ce atata agitatie? Oricum nu isi permite nici un cititor de aici o asemenea masina, dar agitatie cat China, in general. Vrei neaparat informatia aia? cauta naibii pe google si in 25 de secunde esti gata informat, ca oricum, oricine iti da un raspuns aici, tot de pe google ia informatia, o pune aici, si gata, omu pare mega informat. El e zeul motoarelor, stie tot. Muhaha haha haha...ha..............ha!
    3 3
  • alt Steve
    Ha!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru