Aston Martin DB4 GT Bertone Jet, vândut la licitație pentru 4.9 milioane de dolari

de Dragoș Băltățeanu
Duminica, 26.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un superb exemplar Aston Martin DB4 GT Bertone Jet a fost vândut cu aproape 5 milioane de dolari de către casa de licitații Bonhams.

Un Aston Martin DB4 GT Bertone Jet din 1960 a fost vândut de curând la licitație pentru suma de 3.249.500 lire sterline, echivalentul a 4.928.697 dolari americani. Tranzacția a avut loc la casa de licitații Bonhams din Londra. Acest exemplar a fost construit pe ultimul șasiu al modelului DB4. A fost încredințat designerului Giorgetto Giugiaro pentru a crea o variantă Gran Turismo ce urma a fi expusă la Salonul Auto de la Geneva din 1961. 

Giugiaro a operat o serie de modificări modelului standard DB4. A scurtat ampatamentul și a reușit să ușureze întreg automobilul cu 91 kilograme. Puterea era furnizată de un motor cu șase cilindri în linie de 3.7 litri ce producea 302 CP la 6.000 rpm datorită celor trei carburatoare Weber. Un DB4 standard avea doar 240 CP. Modelul modificat de Bertone putea accelera de la 0 la 100 km/oră în 6.1 secunde, iar viteza de top era de 246 km/oră.

Urmareste Automarket
Deși vorbim de un automobil din anii '60, Aston-ul din imagini folosea frâne pe disc pentru toate cele patru roți, ceea ce i-a permis modelului DB4 GT Bertone Jet să devină primul auotmobil din lume ce putea accelera de la 0 la 160 km/oră și apoi să frâneze pâna la o oprire completă în mai puțin de 20 secunde.

Via worldcarfans

Comentarii (3)

  • Adrian
    Se stie ca masinile vechi mai ales cele fabricate in editie limitata si de marci cu prestigiu sunt cele mai bune. Nu se compara cu nimic nou. Dar suma este uriasa. Nu isi merita banii. O masina nu ar trebuii sa depaseasca 1 milion de euro...si asa este exagerat de mult pt. o masina.
    4 1
  • John Smith
    Oameni bolnavi care nu au ce face cu banii.
    3 1
  • Nu ai de unde sa stii ca nu isi merita banii.Masina a fost vanduta la licitatie,deci au fost mai multi interesati in achizitionarea ei.Daca vrei ceva cu adevarat,si ai bani,atunci actionezi...Nu vei tine cont de ce spun altii pe Automarket Romania.
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru