Aston Martin DB6 transformat într-o mașină pur electrică: preț de 750.000 de euro

de Alexandru Monenciu
Vineri, 24.11.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Britanicii de la Lunaz au transformat un Aston Martin DB6 într-o mașină cu zero emisii. Aceasta oferă 375 de cai putere și costă circa 750.000 de euro.

Între anii 1965 și 1970, Aston Martin a construit 1.788 de exemplare DB6. Acum, unul dintre acestea a tocmai a devenit "cel mai sustenabil Aston Martin creat vreodată". Cum? A fost transformat într-o mașină pur electrică.

Motorul de 4.0 litri, cu șase cilindri în linie, a dispărut complet, iar locul său a fost luat de un sistem de propulsie electric. Acesta dezvoltă 375 de cai putere, însă capacitatea bateriei nu a fost dezvăluită.

Britanicii de la Lunaz, cei care se află în spatele acestei creații, au pachete de baterii cu o capacitate cuprinsă între 80 și 120 kWh. Ele oferă o autonomie de până la 410 kilometri, cu o singură încărcare.

Exteriorul nu a fost modificat în urma acestei conversii, dar nu același lucru se poate spune despre interior. Mai bine spus, despre materialele utilizate în habitaclu.

Spre exemplu, planșa de bord și alte câteva elemente sunt confecționate dintr-un material biodegradabil, iar tapițeria utilizează o combinație de materiale reciclate, inclusiv bumbac, poliester și nailon.

Potrivit presei britanicii, acest Aston Martin DB6 pur electrică ar costa în jur de 650.000 de lire sterline sau, cu alte cuvinte, circa 750.000 de euro.

via Motor1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru