Aston Martin GT12 Roadster de 600 CP: ediţie specială într-un singur exemplar pentru Festivalul de la Goodwood

de Daniel Popescu
Vineri, 24.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin a realizat un exemplar unic pentru modelul Aston Martin GT12 Roadster cu o putere de 600 CP cu ocazia Festivalului de la Goodwood.

Aston Martin a primit o comandă specială pentru Festivalul de la Goodwood: să creeze un GT12 Roadster într-un singur exemplar, pe baza coupe-ului GT12.

Rezultatul este un model care păstrează o bună parte dintre caracteristicile definitorii ale coupe-ului, cum ar fi aripile faţă din fibră de carbon, boneta şi eleronul spate, pe lângă alte elemente de aerodinamică din fibră de carbon. În schimb, frânele, amortizoarele adaptive, sistemele de constrole şi ABS-ul au fost păstrate, dar adaptate pentru roadster.

Urmareste Automarket
Din punct de vedere tehnic, Aston Martin GT12 Roadster păstrează sistemul de propulsie de pe coupe, cu un motor V12 aspirat de 6 litri şi 600 CP şi cutie de viteze automată cu 6 trepte.
Modelul unicat este însă mai lent şi ajunge de la 0-100 km/h în 3.7 secunde, cu 0.2 secunde mai târziu decât versiunea coupe, în ciuda faptului că modelul unicat cântăreşte cu circa 100 de kilograme mai puţin.

Aston Martin nu a dezvăluit preţul cu care a vândut unicul exemplar al modelului GT12 Roadster, însă se preconizează că acesta a fost de circa două ori mai mare decât al coupe-ului, pentru care doritorii trebuie să achite echivalentul a aproximativ 310.000 de euro.

GT12 Roadster a fost realizat de aceeaşi echipă care s-a ocupat şi de dezvoltarea modelelor Vulcan, Lagonda Taraf şi One-77.

Via Evo

Comentarii (1)

  • andrei
    Boneta! n-am imbolnavit de englisheza
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru