Aston Martin pregătește un model nou: un supercar accesibil

de Tiberiu Safta
Miercuri, 30.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit publicației Autocar, Aston Martin va pregăti un nou model entry-level care să concureze direct cu Ferrari 296 GTB, respectiv McLaren Artura. Noul model al britanicilor va avea un motor V8 și va fi similar cu conceptul Vanquish Vision, prezentat în 2019.

Aston Martin se pregătește să lanseze un nou model bazat pe conceptul Vanquish Vision, prezentat în 2019. Noul model nu are, încă, un nume, însă va avea un motor V8 amplasat central și va concura cu Ferrari 296 GTB și McLaren Artura. Informațiile au fost oferite de Lawrence Stroll, șeful Aston Martin pentru publicația britanică Autocar.

Noua mașină va fi prezentată în a doua jumătate a lui 2023 sau în 2024. În orice caz, vânzările noului model vor începe înainte ca modelul de vârf al mărcii britanice, Valhalla, să intre în producție.

Viitorul model va dispune de un motor V8 electrificat, de proveniență Mercedes AMG. Astfel, mașina va avea un propulsor hibrid cu încărcare la priză și ar putea dezvolta în jur de 800 de cai putere. Inițial, noua mașină, precum și Valhalla, erau prevăzute cu motoare V6.

Autocar a mai spus despre noul model că va fi baza unei versiuni destinate exclusiv circuitului, iar Aston Martin își va înființa propriul campionat monomarcă, după modelul celor de la Ferrari.

via Motor Authority

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru