Aston Martin prezintă cel mai puternic DBS din istorie: 770 CP și producție limitată

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 18.01.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Britanicii de la Aston Martin au publicat primele imagini și informații despre noul DBS 770 Ultimate, cel mai puternic și rapid DBS din istorie. Motorul V12 dezvoltă 770 CP, iar producția va fi una limitată.

Actuala generație Aston Martin DBS, nava amiral a mărcii britanice, se apropie de final. Dar, fiind un model atât de important, constructorul din Gaydon vrea să marcheze momentul cu o ediție limitată, anunțată cu ceva timp în urmă.

Numele său este Aston Martin DBS 770 Ultimate și va fi disponibilă atât în variantă Coupe cât și Volante, sau decapotabilă. Producția va fi una limitată: 300 de exemplare Coupe și 199 de unități Volante. Toate au fost deja vândute, potrivit britanicilor.

Din punct de vedere estetic, noul DBS 770 Ultimate propune o capotă revizuită, elemente aerodinamice noi, ornamente exterioare din fibră de carbon și un set de jante cu diametrul de 21 de inch și design exclusiv. Acestea sunt disponibile în 3 finisaje.

Trecând la interior, scaunele Sports Plus sunt standard și vin îmbrăcate într-o combinație de piele semi-anilină și Alcantara. Logo-ul DBS 770 Ultimate a fost gravat cu laser pe cotiera centrală, iar padelele transmisiei sunt confecționate din fibră de carbon.

Ornamentele pragurilor îți reamintesc că mașina în care te afli, sau în care urmează să te urci, este una cu adevărat specială.

Clienții mai pretențioși își pot configura noua mașină cu o serie de dotări din catalogul Q by Aston Martin.

Sub capotă, noul DBS 770 Ultimate ascunde unitatea V12 de 5.2 litri, care a primit mai multe modificări.

Propulsorul dezvoltă 770 CP de 900 Nm, astfel că vorbim despre cel mai puternic DBS de până acum. Transmisia este una automată, cu 8 rapoarte, și ea recalibrată.

În aceste condiții, modelul britanic atinge o viteză maximă de 339 km/h.

Frânele cu o serie de componente carbon ceramice sunt standard, iar direcția și suspensia au fost recalibrate pentru un plus de dinamism.

Noul Aston Martin DBS 770 Ultimate va intra în producție în primul trimestru al anului 2023. Primele exemplare vor fi livrate în cel de-al treilea trimestru al anului.

via Aston Martin

Comentarii (2)

  • Lux, lux, frumos, frumos ..... şi poluează în draci

    Bleah...
    6 6
  • Altă operă de artă. Și când să iau și eu s-au dat toate. Nu-mi rămâne decât Entop Mada 9 produs în Afganistan cu care seamănă un pic.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru