Aston Martin prezintă noul Vantage V12: 700 CP și producție limitată la 333 de exemplare

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 16.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul britanic de automobile a publicat primele imagini și informații despre noul Vantage V12, ultima reîncarnare a acestui model. Producția va fi limitată la 333 de exemplare, comercializate la nivel global.

La finalul anului trecut, Aston Martin a anunțat că modelul Vantage V12 va fi retras definitiv, emisiile jucând un rol important în luarea acestei decizii. Dar nu înainte de o ultimă "reîncarnare". Așadar, fă cunoștință cu noul Vantage V12.

Din punct de vedere al designului, Aston Martin Vantage V12 este ușor de recunoscut. Avem o grilă cu 25% mai mare decât a versiunii cu motor V8, capotă ventilată, o aripă spate generoasă (produce o apăsare la sol de 204 kilograme la viteză maximă) și jante cu diametrul de 21 de inch.

Clienții pot renunța la eleron și pot bifa, dacă vor, un set de jante care scad masa proprie cu 8 kilograme. Tot din considerente de greutate, capota, spoilerul frontal, aripile față și pragurile sunt confecționate din fibră de carbon.

Spoilerul spate este din materiale compozite, iar sistemul de evacuare cu terminații centrale este din inox și cântărește cu 7.2 kilograme mai puțin decât unul obișnuit.

Pasagerii vor regăsi la interior un volan sport, ornamente negre, emblema V12 montată în partea superioară a tunelului central, scaune Sports Plus, ajustabile electric pe 16 direcții și încălzite, plafon îmbrăcat în Alcantara și display de 8 inch pentru sistemul multimedia.

Opțional, clienții pot opta pentru un sistem audio premium, ornamente din carbon, scaune cu "schelet" din fibră de carbon expusă, dar și o serie de elemente din catalogul de personalizare Q by Aston Martin.

Așa cum îi spune și numele, noul Aston Martin Vantage V12 este echipat cu un propulsor V12, de 5.2 litri, twin-turbo, care dezvoltă 700 CP și 753 Nm cuplu.

Echipată cu o transmisie automată cu 8 rapoarte, mașina atinge 96 km/h în 3.4 secunde și o viteză maximă de 322 km/h.

Raportul putere/greutate este de 390 CP/tonă, o creștere de 20% comparativ cu un Vantage V8.

O suspensie adaptivă, bare antiruliu noi și o caroserie mai rigidă completează pachetul tehnic. Să nu uităm de diferențialul cu alunecare limitată, direcția recalibrată și sistemul de frânare carbon-ceramic, care scade masa proprie cu alte 23 de kilograme.

Acesta are etriere cu 6 pistoane și discuri de 410 milimetri pe puntea față și etriere cu 4 pistoane și discuri de 360 milimetri pe spate.

Producția noului Aston Martin Vantage V12 va fi limitată la doar 333 de exemplare la nivel global. Potrivit reprezentanților companiei, toate au fost deja rezervate, iar primele mașini vor fi livrate în al doilea trimestru al anului 2022.

via Aston Martin

Comentarii (2)

  • Marcile de elita (Lamborghini, Ferrari, dar si englezii de la Aston) parca sunt Doctor Who, pentru fiecare model ne asteptam la o reincarnare. Nu ma plang, ca nu am de ce, nu e ca si cum imi permit asemenea masini, si chiar daca mi-as permite, sunt sigur mai bune decat modelul original.
    1 0
  • inexorabil
    Da’ câte dâre de plămâni de urşi populari va lăsa în urma roţilor?

    Păi de! – în egală măsură, putoarea roşie şi ciuma fosilă (na, că le-am încurcat) periclitează viitorul copilaşilor mafănelului, partener NATO la Marea Rusiei, ăăă, asta, Neagră.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru