Aston Martin prezintă o oglindă retrovizoare hibridă: poate fi oglindă clasică sau ecran pentru camerele retrovizoare

de Mircea Meşter
Vineri, 03.01.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin și compania americană Gentex au dezvoltat un sistem retrovizor foarte avansat pe care cel de la volan îl poate utiliza, după preferințe, atât în format digital, cât și în format clasic, analog.

După ce Audi a lansat pe modelul electric e-tron primele oglinzi laterale digitale, camerele de luat vederi înlocuind clasice oglinzi fizice, Aston Martin face un pas înainte și anunță dezvoltarea unui sistem complet de oglinzi hibride care pot fi utilizate după preferințe de utilizator: fie digital, fie clasic.

În centrul sistemului se află o oglindă retrovizoare centrală cu ecran LCD încorporat. Aceasta poate fi trasnformată prin apăsarea unui buton din oglindă heliomată clasică în display pe care sunt afișate imaginile preluate de sistemul de camere retrovizoare amplasate în oglinzi și în zona din spate a mașinii.

Sistemul personalizabil și flexibil de oglinzi a fost dezvoltat special pentru Aston Martin de compania americană Gentex, specializată în oglinzi retrovizoare hibride digital-analog. În acest caz, noutatea este reprezentată de integrarea imaginilor preluate de camerele amplasate în oglinzile laterale. Pentru a putea reuși această integrare, Gentex a apelat la know-how-ul inginerilor Lumatech, o altă companie specializată în acest domeniu. 

via Motor1

Comentarii (3)

  • Acest sistem avansat nu e vreo 30 de Euroi pe Aliexpress?
    17 0
  • Aston Baston
    Aston Martin prezinta ceva ce s-a inventat de mult, se găsește în comerț și poate fi cumpărat de oricine la un preț destul de accesibil.
    17 0
  • Clique
    Aston Martin du-te acasă, ai băut prea mult.....
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru