Aston Martin, primul pas spre reinventarea interiorului. Adio, ceasuri de bord! Bun venit, ecrane HD!

de Bogdan Mirică
Sambata, 09.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cu ocazia CES 2016, Aston Martin a dezvăluit modul în care va evolua interiorul modelelor sale. Locul instrumentelor de bord va fi luat de un ecran impresionant, iar consola centrală va oferi și ea surprize HD.

Târgul electronicelor CES 2016 a consemnat cea mai numeroasă prezență a constructorilor auto de până în prezent. Chiar și Aston Martin a luat parte anul acesta la eveniment, din dorința de a le arăta fanilor că supercarurile britanice au potențial și în materie de conectivitate și tehnologie.

În data de 3 decembrie 2015, Aston Martin și LETV, o companie globală specializată în dezvoltarea noilor tehnologii, au semnat un parteneriat pentru a furniza sisteme multimedia în interiorul viitoarelor supercaruri britanice și pentru a oferi consultanță în dezvoltarea unor mașini electrice. LETV a dezvăluit primul său sistem multimedia dedicat industriei auto și botezat Autolink abia în noiembrie 2015.

Esential 13.3 inch este dimensiunea ecranului montat pe consola centrală.
12.3 inch este dimensiunea ecranului care înlocuiește instrumentele de bord.
Rodul colaborării dintre cele două companii a fost proiectul Aston Martin Rapide S, dezvăluit zilele acestea la CES.
Cu ajutorul inginerilor LETV, supercarul a primit un nou interior, adaptat cerințelor moderne. Specialiștii și-au concentrat atenția asupra înlocuirii instrumentarului de bord și îmbunătățirii sistemului de bord.

Așa se face că în consola centrală a apărut acum un ecran HD de 13.3 inch, cu funcții tactile. În locul ceasurilor de bord clasice, Aston Martin Rapide S a primit un ecran generos de 12.3 inch, similar cu popularul Virtual Cockpit întâlnit pe modelele Audi A4, TT și Q7.

Tot LETV a echipat supercarul cu cea mai nouă tehnologie de recunoaștere vocală și cu un sistem Wi-Fi care poate asigura conexiunea cu un spațiu de stocare de tip ”cloud”.

Comentarii (4)

  • Adio ceasuri de bord ? ADIO ASTON MARTIN ! Pt. mine marca asta a murit ! Au stricat interiorul cu prostiile alea de ecrane ....
    22 9
  • arogantul
    tesla a introdus moda asta tampita, dupa tesla a fost volvo, merc, urmeaza audi, in curand toti or sa aiba televizoare in loc de bord
    13 4
  • nesuferitul
    Tesla a integrat frumos display-ul in bord, la Aston arata ca dracu.
    1 2
  • De-a dreptul revolutionar.
    Displei hashde?!?!?!
    Nemaivazut.
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru