Aston Martin va ataca trofeul suprem la Le Mans 2011

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 13.09.2010
Aston Martin Racing intenţionează să detroneze Peugeot şi Audi în cadrul ediţiei de anul viitor a Cursei de 24 de ore de la Le Mans, cu un monopost complet nou.

Succesele obţinute de Audi şi Peugeot în ediţiile anterioare ale cursei de la Le Mans i-au determinat pe britanicii de la Aston Martin să îşi propună obţinerea unei performanţe similare anul viitor. Divizia de motorsport a constructorului din Regatul Unit va alinia la start un monopost cu cockpit deschis şi o nouă arhitectură a trenului de propulsie.

Noile reglementări introduse de organizatori îi fac pe cei de la Aston Martin Racing să spere la detronarea mult mai bine titraţilor Peugeot şi Audi. Noul model de circuit gândit de englezi va păstra propulsia pe benzină, precum şi desenul caroseriei, devenit deja celebru şi botezat Gulf Oil.

Aston Martin a alergat şi în ediţiile 2009 şi 2010 ale competiţiei de anduranţă, cu un model cu cockpit închis, derivat din prototipul Lola.

David Richards, preşedintele Aston Martin, a declarat că "succesele obţinute în 2007 şi 2008 la categoria GT trebuie să fie încununate în 2011 cu câştigarea cursei de 24 de ore şi readucerea titlului dincolo de Canalul Mânecii".

Ultima victorie absolută, repurtată de Aston Martin în cursa de 24 de ore de la Le Mans, s-a înregistrat în 1959, când Roy Salvadori şi Carroll Shelby au câştigat la volanul unui DBR1.

via | autocar

Comentarii (3)

  • pacpac
    aa
    cam grele avand in vedere ca nu au facut mare chestie anu asta in cursa
    2 4
  • bumbum
    si marmota invelea ciocolata in staniol :)
    2 3
  • oare
    le urez succes; este bine pentru spectacol sa fie mai multi competitori reali, dar aici conteaza foarte mult fiabilitatea, ori la capitolul aceststa stau destul de slab
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru