Aston Martin va avea o gamă de modele electrificate până în 2030

de Tiberiu Safta
Marti, 26.04.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin a dezvăluit o strategie nouă în drumul către electrificare. Noul plan se numește Racing Green și are ca scop lansarea unor modele electrice noi și versiuni cu asemenea propulsoare ale modelelor existente până în 2030.

La fel ca aproape toți ceilalți producători, Aston Martin se pregătește să facă tranziția către epoca electrică. În acest sens, constructorul britanic a dezvăluit noua strategie de electrificare a gamei sale, numită Racing Green.

Potrivit planului, Aston Martin va lansa primul său model hibrid în 2024. Acesta va fi urmat de un alt model, pur electric, în 2025. Este de așteptat ca până în 2030, Aston Martin să dispună de o gamă complet electrificată.

Aston Martin va începe livrările lui Valhalla, un supercar cu un propulsor hibrid cu încărcare la priză, în 2024. Cât despre primul model electric al mărcii, nu se cunosc detalii. Potrivit unor speculații, însă, acesta ar putea fi chiar înlocuitorul direct al lui DB11. Inclusiv următoarea generație Vantage va fi electrică.

Din 2026, toate modelele vor putea fi echipate, alături de motoare termice, cu propulsoare hibride PHEV sau electrice. La final, toată gama va fi electrificată până în 2030, însă motorul termic ar putea să fie folosit și după acest an, în special la modelele cu producție limitată sau la cele destinate circuitului.

Planul ia în calcul și reducerea emisiilor rezultate din procesul de fabricație.

Mai întâi, Aston Martin dorește ca aceste emisii să ajungă la zero până în 2030 și să reducă emisiile provenite de la furnizori cu 30% față de nivelul din 2020. Ulterior, compania dorește să devină neutră în carbon până în 2039.

Aston Martin a precizat că a reușit să reducă emisiile cu 44% la operațiunile sale din Marea Britanie între 2020 și 2021. Din 2019, constructorul folosește energie 100% regenerabilă la uzinele din acea țară.

În viitorul apropiat, Aston Martin va monta 14.000 de panouri solare la uzina din St Athan, va elimina toate deșeurile de ambalaje din plastic în următorii 3 ani, va reduce consumul de apă cu 15% și va utiliza materiale sustenabile, precum un aliaj de aluminiu verde și piele ecologică.

via Aston Martin

Comentarii (3)

  • Par realiști cei de la Aston Martin, si își lasă si portița…
    Sa-i văd pe cei de la Audi (si nu doar) cum se vor tine de propaganda si anume sa devină 100% electrice din 2026. Probabil electrici si istorie in același timp.
    5 3
  • Pe cine interesează?
    2 2
  • Seriff
    Mega plictisitor.
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru