Aston Martin va produce mașini cu motoare termice și după 2030

de Tiberiu Safta
Luni, 15.04.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lawrence Stroll, șeful Aston Martin, a anunțat că marca britanică de modele de performanță va continua să producă mașini cu motoare termice și după 2030. Totodată, lansarea primului model electric al mărcii a fost amânată.

Chiar dacă majoritatea producătorilor de volum au început să facă tranziția către o gamă de modele electrice, mărcile care produc mașini de lux și de performanță, cum ar fi Aston Martin, nu se grăbesc cu introducerea de noi modele electrice. Compania britanică va continua, de altfel, să producă mașini cu motoare termice și după 2030, potrivit spuselor lui Lawrence Stroll, șeful mărcii.

Cererea pentru modele Aston Martin cu motoare termice este în continuare foarte mare, iar acesta este motivul pentru care marca britanică nu va renunța la acest tip de motor prea curând. Lawrence Stroll spune că clienții mărcii încă își doresc mașini cu „sunete și mirosuri” de motoare termice.

Din acest motiv, Aston Martin a ales să amâne lansarea primului său model electric. Inițial, acesta trebuia să fie lansat în 2025, însă va fi acum prezentat în 2026 și va fi disponibil pe piață abia în 2027.

Cu toate că Aston Martin promite să păstreze motoarele termice, acestea vor primi o formă de electrificare.

Astfel, ne putem aștepta la viitoare modele Aston Martin cu motoare V8 și V12 hibride. La final, Stroll mai spune că ar vinde mașini cu motoare termice până când acestea vor fi interzise.

via Autocar

Comentarii (5)

 • Lol, da, după 2030 pana în 2035, ca s-a mutat interdicția în Marea Britanie.
  4 0
 • Binenteles ca va produce, la fel ca altii. Doar ca nu va mai vinde celor 450 milioane de persoane din UE…doar restului de 8 miliarde de pe restul planetei.
  2 2
 • spaclu lu manole
  Or sa le mai produca pana cand clientii o sa inceapa sa piarda liniute cu masinile electrice de masa.
  Oricum, perioada de tranzitie, daca o sa se intample, o sa fie de cel putin 10-15 ani, asa ca au tot timpul. In plus, daca vor intra vreodata pe piata de electrice, bateriile vor ajunge la o maturitate acceptabila pentru productia de masa, nu doar la Aston Martin, ci la toata lumea. Timpul le rezolva pe toate. Timpul si departamentele de cercetare/dezvoltare.
  1 2
 • 8 miliarde de oameni abia așteaptă sa iau cumpere un Aston Martin. Auzi, nu mai amesteca alcool cu etnobotanice.
  4 0
 • George Simion
  da, cu hibrid plug-in pana in 2035. asta daca mai exista firma. oare cum se scrie aston martin in chineza?
  1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru