Aston Martin Valkyrie AMR Pro: versiune dedicată exclusiv circuitului cu 1.014 cai putere

de Alexandru Monenciu
Luni, 28.06.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin a publicat primele imagini și informații despre Valkyrie AMR Pro. Versiunea dedicată exclusiv circuitului va fi replicată în 40 de exemplare, iar livrările sunt programate să înceapă spre finalul acestui an.

În urmă cu trei ani, Aston Martin aducea la Salonul Auto de la Geneva conceptul Valkyrie AMR Pro. În tot acest timp, britanicii au îmbunătățit semnificativ versiunea dedicată exclusiv circuitului, a modelului cu același nume, astfel că este pregătită să intre în producție.

Aston Martin a modificat șasiul din fibră de carbon, astfel că dimensiunile mașinii s-au schimbat. Spre exemplu, ampatamentul a crescut cu 380 de milimetri, iar noul pachet aerodinamic a făcut ca lungimea noului Valkyrie AMR Pro să fie cu 266 milimetri mai mare.

Spoilerul față a fost revizuit, la fel s-a întâmplat cu aripile și cu toate elementele aerodinamice. În consecință, Valkyrie AMR Pro generează de două ori mai multă apăsare la sol decât versiunea de stradă.

Din sistemul de propulsie hibrid al acesteia din urmă a rămas doar motorul V12 de 6.5 litri, aspirat natural. Unitatea se turează până la 11.000 rpm și dezvoltă 1.014 cai putere. Potrivit britanicilor, Valkyrie AMR Pro parcurge legendarul circuit Le Mans în 3 minute și 20 de secunde, o performanță asemănătoare cu cea a prototipurilor LMP1.

Cei care vor achiziționa un Aston Martin Valkyrie AMR Pro vor primi, printre altele, sfaturi de la piloți profesioniști, vor avea acces la evenimente VIP, iar piloții echipei de Formula 1 Aston Martin (Sebastian Vettel și Lance Stroll) vor contribui la calibrarea dinamică a mașinilor.

Britanicii vor asambla 40 de exemplare, inclusiv 2 prototipuri.

Startul livrărilor este programat pentru finalul acestui an.

via Aston Martin

Comentarii (4)

  • Edikkk
    Bate RIMAC la astea, de le sună apa...

    Dar pentru pensionari de lux care au criza vârstei a 2a, a 3a.... sunt şi oricine care să le ia banii...
    2 12
  • Edikkk
    Precum parlamentarii peste 80 de ani, îi doare drept undeva ce se înâmplă într-un viitor mai încolo...

    Mda
    2 13
  • No ediche, fiecare cu placerile lui. Unora le place la volan, altora ca tine le place sa-si bage ceva in esapament. Poti sa-i condamni?
    14 3
  • netam-nissan
    asta-i desenată de tinerelul tocilar cu gușă de pensionar mutat la Dacia care și-a luat în bagaje toate planurile de oftică lăsându-i pe britanici sportivi.
    d-aia se zvonește că la Mioveni a început din greșeală de neatenție producerea de Valchirii în loc de Logane.
    Bungheală pe ele, fiți pe fază că se vând cică cu 10-12 mii, cam chele ce-i drept.
    17 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru