Aston Martin vine in Le Mans si in 2010

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 02.02.2010
Englezii de la Aston Martin si-au anuntat participarea in campionatul Le Mans 2010 si echipa cu care vor concura in acest campionat.

Britanicii de la Aston Martin au anuntat ca vor concura in Le Mans si in sezonul 2010, desi unele informatii anuntau imposibilitatea acestora de a concura. Acestia vor veni cu doua modele din partea fabricii, care vor purta combinatia traditionala albastru/portocaliu a celor de la Gulf. Anul trecut, cei de la Lola Aston Martin au reusit sa obtina cea de-a patra pozitie in cursa de 24 de ore de la Le Mans. Cele doua Aston Martin-uri echipate cu motoare V12 pe benzina au fost primele la clasa lor si s-au clasat extrem de aproape de modelele Peugeot si Audi care erau alimentate cu motorina.

Debutul modelelor Aston Martin LMP1 va avea loc la Sebring, ca parte din seria ALMS. Cursa de la Sebring este de 12 ore si are loc pe 20 martie. Seria European Le Mans va avea cursa inaugurala in data de 11 aprilie, care este programata la circuitul Paul Ricard din Franta. Startul editiei cu numarul 78 a cursei de 24 de ore de la Le Mans va avea loc in data de 12 iunie 2010.

Pilotii Aston Martin Racing vor fi Chris Buncombe, Stefan Mucke, Harold Primat si Darren Turner.

Alaturi de acestia va debuta mexicanul Adrian Fernandez. Mexicanul este nou la Aston Martin, dar a castigat campionatul American Le Mans Series la clasa LMP2 in 2009. Cel de-al saselea pilot al echipei Aston Martin nu a fost inca dezvaluit de catre britanici, dar urmeaza sa fie anuntat in urmatoarele saptamani. Aston Martin LMP1 utilizeaza acelasi motor V12 care formeaza baza pentru DBS, V12 Vantage, DB9 si viitorul Rapide.

Via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru