Aston Martin vrea vânzări de cel puțin 12.000 de unități pe an: 50% din volum, în dreptul lui DBX

de Paul Cosma
Marti, 09.02.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin își propune să atingă vânzări cuprinse între 12.000 și 15.000 de mașini pe an, potrivit unui plan anunțat de președintele Lawrence Stroll. Britanicii au vândut doar 5.800 de unități în 2019, în timp ce rezultatele din 2020 încă nu au fost publicate.

În 2020, Aston Martin a anunțat 10 lansări pentru următorii doi ani. Mai exact, constructorul din Gaydon va lansa 10 versiuni noi pentru modelele existente, prioritatea fiind DBX. 

În acest fel, britanicii vor să ajungă la vânzări anuale de până la 15.000 de unități, conform declarațiilor făcute de președintele Lawrence Stroll, proprietarul echipei de Formula 1 Racing Point care va prelua numele Aston Martin din acest sezon.

Stroll spune că DBX și viitoarele versiuni ale acestuia ar trebui să reprezinte cel puțin 50% din volumul anual de vânzări al companiei. 

Potrivit informațiilor neoficiale, SUV-ul britanic ar putea primi o versiune electrică sau hibridă în viitorul apropiat, tehnologia urmând să fie oferită de partenerii de la Mercedes-Benz. 

Aston Martin a vândut circa 5.800 de unități în 2019, în scădere cu 10% față de 2018, un rezultat catalogat drept “dezamăgitor” de șefii companiei. Rezultatele din 2020 încă nu au fost publicate.

Via Autocar

Comentarii (2)

  • As vrea și eu una.
    3 0
  • Johnny
    Nu am reusit sa inteleg un lucru cu aceste SUV- uri din curtea producatorilor de lux. De ce nu au mers pe aceeasi linie de exclusivism si calitate f inalta si pe aceste caroserii? Cred ca in afara de RR cu al lor Cullinan niciun alt suv nu prea intra la catrgoria lux extrem fiind doar niste masini premium nediferentiate dintr- o mare multime. Urus arata bine dar tot nu pare la nivelul unui Huracan, Aventador.... Bentaiga, Levante DBX nimic special.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru