Aston Martin: „Vrem ca Valkyrie să se apropie de performanțele unei mașini de Formula 1”

de Bogdan Mirică
Luni, 17.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston martin Valkyrie, supercarul pe care englezii îl pregătesc de lansare, își propune să se apropie cât mai mult de timpii scoși pe circuit de mașinile de Formula 1.

Aston Martin Valkyrie este unul dintre cele mai așteptate modele pe care le-a dat Marea Britanie. Asta pentru că supercarul ar urma să ofere performanțe unice în segment, suficient de bune pentru a se bate de la egal la egal cu Bugatti Chiron.

Într-un interviu recent, David King, șeful operațiunilor Aston Martin, a oferit câteva informații despre Valkyrie.

„Am anunțat public că vor fi doar 150 de exemplare de stradă și un număr mic de unități pentru circuit. Și versiunea de stradă s-ar putea descurca la fel de bine pe circuit, dar va fi omologată pentru a le oferi clienților tot ce își doresc de la o mașină convențională în materie de confort. Asta înseamnă că un Valkyrie de stradă va fi puțin mai greu, va avea o gardă la sol ceva mai mare și va beneficia de tot confortul unei mașini din acest segment”, a declarat David King.

Ne dorim tururi de circuit realizate într-un timp apropiat de cel al unei mașini de Formula 1. Asta urmărim.

David King
șef operațiuni Aston Martin
Oficialul nu a oferit cifre legate de performanțe, dar a ținut să precizeze că versiunea pentru circuit va fi extrem de rapidă în mâinile potrivite.

„În cazul acestui derivat este clar că ne dorim tururi de circuit realizate într-un timp apropiat de cel al unei mașini de Formula 1.

Asta urmărim. Ne concentrăm pe circuite convenționale. Toată simularea se face pe circuite de Formula 1. Nu ne concentrăm atenția asupra circuitului de la Nurburgring, pentru că asfaltul de acolo ar putea să ne încurce. Dar, în viitor, cu siguranță vrem să vedem ce timp putem scoate și pe Iadul Verde”, a mai afirmat David King.

via motor1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru