Astra Asigurări va intra în faliment și a rămas fără autorizația de funcționare

de Sebastian Toma
Miercuri, 26.08.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
ASF a solicitat intrarea în faliment a Astra Asigurări, o societate cu 1.8 milioane de clienți și cu 2.5 milioane de polițe. Până la finalizarea procedurii de faliment, asigurații își pot recupera o cotă parte din valoarea poliței.

Esential 1.8 milioane de clienți are Astra Asigurări.
Autoritatea de Supraveghere Financiară a decis intrarea în faliment a Astra Asigurări, titrează Ziarul Financiar. Consiliul ASF a luat această decizie după ce compania de asigurări nu a reușit să atragă la capital suma de 425 de milioane de lei. Despăgubirile care îi reveneau companiei vor fi acordate de Fondul de Garantare, în timp ce clienții își vor putea recupera o cotă parte din valoarea polițelor aflate în vigoare până la momentul în care organele abilitate vor declara falimentul companiei Astra Asigurări. Decizia Consiliului ASF a fost luată din cauza întrunirii celor trei condițiie legale care definesc starea de insolvență: incapacitatea de plată a datoriilor cu disponibilități bănești, scăderea marjei de solvabilitate și imposibilitatea restabilirii situației financiare a societății în cadrul procesului de redresare.

Instanța se va pronunța în privința solicitării ASF de intrare în faliment a Astra Asigurări în termen de 10-20 de zile, titrează ZF.

Asigurații au posibilitatea să denunțe polițele și să primească înapoi de la asigurator o cotă parte din primele de asigurare, dacă operațiunea are loc până când instanța va decide falimentul asiguratorilor. Ulterior acestui moment, solicitarea trebui făcută la Fondul de Garantare a Asiguraților. Astra Asigurări are 1.8 milioane de asigurați, care au 2.5 milioane de polițe valabile, iar o parte dintre ei ar putea fi despăgubiți chiar de societatea de asigurări, cel puțin pân ăla decizia instanței.

Urmareste Automarket
Mișu Negrițoiu, președintele ASF, a declarat în cadrul ședinței organizate pentru a anunțat decizia Consiliului ASF că Fondul de Garantare are capacitatea de a acoperi despăgubirile Astra.
Cei de la ASF s-au ghidat în decizie în funcție de raportul realizat de administratorul special al Astra Asigurări, KPMG Advisory. Potrivit Mediafax, niciun investitor nu a dorit să participe la majorarea de capital a Astra Asigurări, companie care are acționari majoritari două companii: The Nova Group Investments și Epslion Estate Provider, ambele controlate de omul de afaceri Dan Adamescu, care se află în prezent în arest la domiciliu.

Via Ziarul Financiar | Sursă foto

Comentarii (9)

  • Ce se va intampla cu asigurarile noastre????
    7 0
  • terceu
    ce se va intampla cu noi ceilalti când vom fi loviti de voi?
    21 0
  • pai e simplu: huh plateste toate daunele si daca nu vrea terceu il da in judecata si castiga sigur.
    6 0
  • cristi
    ma intreb unde ti-a fost capul huh cand ti-ai facut asigurare la ei cand de 1 an se stie ca sunt pasibili de faliment. pe ce lume esti?
    5 3
  • Lumea si-a facut asigurarea la ei pentru ca e mai ieftin, de aia. de ce sa dau 10 milioane aiurea cand pot da 4 ? sunt mai atent in trafic si aia e ! pentru ca, nu-i asa, traim in Romania si...AIA E ! Daca eu sunt asigurat la astra, nu prea ma intereseaza ce vei face tu cand te voi lovi si iti voi da o asigurare incerta. Si nu o zic cu rautate, dar asa e realitatea !
    7 4
  • cristi
    pai e simplu, ca te intereseaza. daca asigurarea nu acopera, platesti tu. au fost multe procese si cel care e vinovat plateste.
    3 3
  • @terceu - se va intampla ce se intampla atuci cand te loveste o masina cu nr bulgaresti! In cazul ASTRAmacar vezi nr. masinii si gasesti proprietarul!
    2 0
  • eu zic sa lasati cu totii masinile in parcare(mai ales cei cu masini de firma care nu isi permit o masina personala) ca sa fiti feriti de accidente. poate asa se poate circula mai normal pe soselele noastre.
    3 0
  • @Cristi. Astra nu e pe piata de un singur an.
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru