Australia: Prima victorie pentru Kimi la Ferrari!

De Mircea Meșter
Publicat Duminica, 18.03.2007
Prima cursa a lui Kimi Raikkonen la Ferrari a insemnat si prima victorie pentru finlandez.

Kimi Raikkonen a reusit sa castige in cursa sa de debut la Ferrari, conducand in Australia de la A la Z. In conditiile in care finlandezul a scapat spre finish inca dupa primele tururi, cand strategia adoptata i-a permis sa se distanteze fara probleme, cea mai interesanta parte a Marelui Premiu al Australiei a fost duelul intern dintre Hamilton si Alonso si cursa de recuperare a lui Felipe Massa, care a plecat al 22-lea si a terminat pe 6, in fata lui Nico Rosberg.

In rest, cursa de la Melbourne a fost destul de anosta, depasirile fiind putine (campionul absolut la acest capitol este Massa) iar tentativele la fel de putine. Si pentru ca am ajuns la capitolul "tentative de depasire", trebuie amintit aici David Coulthard, cel care s-a acrosat violent cu Alexander Wurz cu 9 tururi inainte de final.

Pe de alta parte, am asistat la o evolutie de senzatie a lui Lewis Hamilton, debutantul de la McLaren, tinandu-l in spate pe Fernando Alonso pana la a doua iesire de la boxe, cand campionul mondial a iesit in fata colegului sau britanic.

Hamilton a reusit astfel o onorabila pozitie 3 la final, clasarea sa pe podium demonstrand ca performantele de anul trecut din GP2 nu au fost intamplatoare. Celelalt debutant de urmarit in Australia, Heikki Kovalainen (Renault) nu a reusit sa termine in puncte.

In rest, povestile de la Melbourne s-au invartit in jurul unor confirmari sau infirmari ale formei unora dintre monoposturi. Astfel, unul dintre cele doua monoposturi Toyota au terminat in puncte (Ralf Schumacher) iar celalalt a terminat chiar sub linie (Trulli), dezmintind zvonurile conform carora in acest sezon niponii nu au reusit sa isi dezvolte o masina competitiva

Marea dezamagire a weekendului este insa Honda, cu Barrichello pe 11 si cu Button pe 15. Super Aguri au resuit din nou sa faca o figura buna, Takuma Sato terminand pe 12 iar Davidson pe 16, chiar daca dupa start britanicul a fost saltat pe pista de Albers. In ceea ce priveste atat de discutata fiabilitate BMW, echipa germana a reusit sa termine cursa cu una dintre masini (Heidfeld), Kubica fiind nevoit sa incheie cursa mai devreme din cauza problemelor tehnice.

VEZI AICI CLASAMENTUL COMPLET AL CURSEI

Comentarii (1)

  • Adrian
    Corectare
    Massa a plecat de pe grila din pozitia a douazecisidoua !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru