BMW DesignworksUSA a dezvoltat un concept de garaj cu panouri solare pentru încărcarea maşinilor electrice

de Dragoș Băltățeanu
Joi, 08.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Divizia BMW DeisgnworksUSA a creat un garaj cu panouri solare gândit pentru alimentarea automobilelor cu propulsie electrică.

Cel mai recent proiect semnat DesignworksUSA este un garaj cu panouri solare dedicat automobilelor cu propulsie electrică. Garajul foloseşte tehnologii de avangardă şi un design inovativ marca BMW Group DesginworkUSA pentru o soluţie premium care completează gama de modele BMW i.

Acest garaj a fost creat special pentru modelele BMW i3 şi BMW i8 şi poartă numele oficial de "solar carport". Este construit din materiale ecologice cum ar fi lemnul de bambus, dar foloseşte şi materiale de avangardă ca fibra de carbon. Plafonul este alcătuit dintr-o serie de panouri solare ce generează electricitate pentru sistemul BMW i Wallbox Pro. Acest sistem permite monitorizarea energiei electrice folosite pentru încărcarea maşinii şi oferă şi o analiză a procesului de încărcare. Dacă soarele este ascuns în nori, sistemul BMW pentru Solar Carport permite şi conectarea la reţeaua electrică clasică. Suplimentar, dacă energia solară este generată dincolo de necesarul de încărcare al automobilului, aceasta poate fi direcţionată către utilizarea casnică. Pentru panourile solare utilizate în Europa se oferă o garanţie de 30 de ani.

DesignworksUSA este o divizie a Grupului BMW cu sediul în Caliornia, Statele Unite ale Americii.

Compania dezvoltă proiecte de design pentru mărciile grupului BMW, dar şi pentru o serie de clienţi industriali. 

Via BMW

Comentarii (5)

  • cata ipocrizie, toti producatorii astia premium se lauda ca au inventat roata si cand colo ce sa vezi exista tesla motors. dupa ce ca masinile lor sunt "praf" acuma iti vand si un garaj care produce curent ? ma rog sa fac rost de 70.000 de euro si tesla scrie pe ei.
    4 7
  • razorsbk
    In orice caz Tesla vine tare de tot din urma, iar in US producatorii deja se simt amenintati si trag sfori pentru ca Tesla sa nu poata vinde direct catre consumator.
    Iar ca o concluzie: Tesla nu poate produce cate comenzi are.
    3 1
  • @rares...de ce te constipi in halul asta? Tesla te pomenesti ca ei au inventat roata. Fiecare producator are aportul sau la noile alternative. M-as bucura sa fie mai multi ca Tesla, BMW, Renault etc.

    si apoi aici este vorba despre un produs secundar oferit de o firma ce colaboreaza cu BMW. E de preferabil un carport decat o geanta "da pele da vita" cu insemnele firmei, nu?

    curios totusi...unii nu inteleg nici acum ce e aia concurenta
    7 0
  • AndreiRN
    Garajul cu panouri solare a fost prezentat de Toyota acum vreo 5 ani dar ........
    BMW sa asociat cu Toyota si se vede,
    4 2
  • Andreica,tata,tu ai idee cate panouri solare sunt in Germania,si de cand se monteaza? Toyota a prezentat garajul asta acum 5 ani,dar era cu panouri nucleare.:))))))
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru