Bugatti Centodieci a fost testat cu brio în tunelul aerodinamic. Vor exista doar 10 exemplare

de Alexandru Monenciu
Joi, 02.09.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bugatti anunță că Centodieci a fost testat în tunelul aerodinamic. Producția va fi limitată la doar 10 exemplare, iar primele vor ajunge la viitorii clienți în 2022.

Constructorul francez de automobile a prezentat noul Centodieci anul trecut. Un omagiu adus legendarului EB110, hypercar-ul din Molsheim costă 8 milioane de euro și va fi replicat în doar 10 exemplare. Toate au fost vândute înainte chiar de lansarea oficială.

Livrările sunt programate să debuteze pe parcursul anului 2022. Până atunci, însă, noul Bugatti Centodieci a trecut cu brio de testele din tunelul aerodinamic.

Caroseria unică a hypercar-ului a fost o provocare pentru ingineri, în special datorită părții frontale care face ca fluxul de aer să "curgă" diferit de orice alt model Bugatti. Totodată, au fost monitorizate temperaturile motorului, frânelor și a uleiului din transmisie.

Centodieci este bazat pe Chiron, însă are câteva modificări în ceea ce privește departamentul tehnic. Motorul W16, quad-turbo, de 8.0 litri dezvoltă 1.600 de cai putere (+100), iar masa proprie este mai scăzută cu 20 de kilograme.

În aceste condiții, suta de kilometri pe oră este atinsă în 2.9 secunde.

via Bugatti

Comentarii (5)

  • Edikkk
    Dar vai, V10 , ce frumos curge aerul pe ea....

    Ce nu arată, putoarea de CO2 şi noxe care curg frumos pentru toţi restul din trafic !!
    7 23
  • Pun pariu ca la fiecare acceleratie soferul exclama: -Inca 20 de perechi de plamanasi putrezi la bebelusii cruzi. Si ii da blana. Si eu as face la fel, dar din pacate nu sunt bogat.
    Ma multumesc doar cu 2 perechi.
    N-am nicio remuscare insa, pentru ca bebelusii fiind fara de pacat ajung in rai la loc cu verdeata, eco asa cum iti doresti si tu Edik.

    PS totusi CO2 este un gaz incolor, inodor (adica nu miroase pe intelesul tau) si mai mult decat atat nu e un gaz toxic, Stii ca omul il expira prin respiratie.
    10 5
  • mircea badea
    fata e tot urata..

    rimac tot o spulbera..

    scoate mai multe noxe nu doar co2..ma intreb ce euro e?
    2 2
  • Terminați naibii cu poluarea voastră și plămânii! Vor fi 10 mașini, care vor merge în total 100 km in 10 ani! Sunt mașini de colecție!
    Gândiți limpede, incercati să fiți mai puțin proști! (Din câte se vede, deștepți nu veți fi niciodată)
    Ce fac 1.000.000 de Loganuri 1.0 tce și 1.5 dci care merg 30.000 km pe an fiecare!
    6 1
  • inexorabil
    Wow, pe bune?...Cum să-i spui unui W16 V10?!?
    Să presupunem că ar fi o greşeală de tastare, dar dublă? Nota bene: “V” nu este vecin cu “W” pe tastatură şi nici 0 cu 6!

    Apropo, realizaţi că acest copilandru este chiar bâtă în materie de automobilism?...De exprimarea în limba maternă nici nu mai are rost să ne legăm. “Pentru toţi restul”…Tati, până şi ultimii securişti neinstruiţi evită asemenea pozne.

    Şi atunci cum să nu-l citezi pe neaoşul Creangă? “Nu sunt deştept, dar, când privesc în jur, prind curaj”.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru