Bugatti Veyron Grand Sport Art Basel - exemplar unic creat de un sculptor

de Bogdan Mirică
Luni, 03.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bugatti Veyron Grand Sport beneficiază de o ediţie specială, creată de sculptorul Bernar Venet pentru evenimentul cultural Art Basel Miami 2012.

Bugatti Veyron continuă să fie văzut ca fiind supercarul suprem al epocii contemporane şi o adevărată capodoperă a ingineriei. Date fiind aceste trăsături, nu e de mirare că el apare şi în interiorul unei galerii de artă.

Şi nu e vorba despre un Veyron oarecare, ci de unul personalizat chiar de Bernar Venet, un artist francez, stabilit la New York. Venet este unul dintre cei mai influenţi sculptori ai epocii contemporane şi unul dintre puţinele nume care au avut onoarea de a-şi expune lucrările în cadrul Palatului Versailles.

Bugatti l-a invitat pe Venet să personalizeze un exemplar Veyron Grand Sport, varianta decapotabilă a supercarului, care să fie mai apoi expus în cadrul expoziţiei Art Basel Miami 2012, desfăşurată în SUA.

Urmareste Automarket
Încercând să combine viziunea sa artistică cu avansul tehnologic, Venet a vopsit caroseria în mai multe tonalităţi de maro, culoare regăsită şi la nivelul jantelor.
Artistul a creat un efect în degrade, imprimând mai multe cifre arabice, greceşti sau romane, care se combină adeseori în formule de calcul matematic.

Acelaşi tratament şi la interior, pe feţele uşilor. Tapiţeria din piele maro poartă semnătura artistului la nivelul consolei centrale, pentru a sublinia unicitatea.

via gtspirit

Comentarii (1)

  • Iar Veyron? Ce dracu e asa special la versiunea asta ? Eu n-as prea umbla cu o masina cu un paint-job visat de Einstein sau orice alt prof. de matematica ... Nu se mai termina penibilitatea cu "super masina"asta ... Deja a devenit patetic Veyron Super Super Indubitabil Senzationescu Extraordinariul Vitesse Grand Veyron ... Cred ca se va ajunge la un momentdat cand numele masinii asteia va fi increstat de jur imprejur sau va fi facuta o carte cu cateva pagini in care e scris numele masinii.... Creati MA ceva nou ca va dati mari creatori de supercar-uri ... ati creat unu si ce ? V-a luat-o SSC Aero Ultimate inainte :)) . Macar ei au facut SSC Aero 2 care culmeaaa e mai misto decat Veyronul desi nu arata exact la fel. Penibil deja Veyronul. Punct. HAI CU MINUSURI !!!!! :)))
    0 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru