Carlos Sainz Sr. va pilota pentru Ford în Raliul Dakar 2025

de Alexandru Monenciu
Luni, 13.05.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul american de automobile a confirmat doi dintre cei 4 piloți care vor pilota în Raliul Dakar 2025. Este vorba despre Carlos Sainz Sr. și Nani Roma.

Carlos Sainz Sr. are la activ 4 victorii la Raliul Dakar, cea mai dură probă de rally raid din lume. Spaniolul a câștigat în 2010, 2018, 2020 și 2024, cea mai recentă fiind alături de germanii de la Audi.

Însă, la începutul carierei sale de aproape 40 de ani, Sainz concura alături de Ford. Drumurile lor se vor intersecta din nou, în contextul în care americanii tocmai l-au confirmat pe Sainz Sr. pentru poziția de pilot în Raliul Dakar 2025.

Alături de El Matador, în echipa Ford îl vom mai regăsi pe Nani Roma, de două ori câștigător la Dakar. Nu se știe, momentan, cine sunt ceilalți doi piloți care vor ocupa pozițiile rămase în echipă.

Americanii au început deja testele cu noul Raptor care va concura la Dakar 2025.

Tot peste doi ani, Dacia se va alinia la startul celei mai dure competiții de rally raid din lume.

via Ford

Comentarii (1)

  • Motorsportul e contagios?
    Pe cale de consecință, juniorul o să facă si el, si-n viitorul apropiat, o pasiune teribilă pentru competențele Ford in motorsport, dar rezumându-se exclusiv la partea electrică a acestora.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru