Cea mai mare piață auto din lume ajunge la șase luni consecutive de creștere a vânzărilor: urcare de 13% pentru China în septembrie

de Paul Cosma
Marti, 13.10.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Vânzările auto din China au crescut cu 13% în septembrie, iar cea mai mare piață auto din lume a ajuns astfel la șase luni consecutive de majorare a vânzărilor. Totalul primelor 9 luni din 2020 este în scădere cu 7% față de aceeași perioadă de anul trecut.

Datele asociației producătorilor auto din China arată că vânzările rămân pe un trend ascendent după ce țara a depășit restricțiile pe fondul pandemiei de coronavirus.

În luna septembrie, vânzările din China au crescut cu 13%, la circa 2.5 milioane de mașini. A fost a șasea lună consecutivă cu creșteri pentru cea mai mare piață auto din lume.

Totalul vânzărilor pe primele 9 luni a ajuns la 17.1 milioane de unități, în scădere cu 7% față de aceeași perioadă din 2019.

Asociația estimează că vânzările din China vor avea o scădere de 10% în 2020. În cazul unui “al doilea val al pandemiei” scăderea ar urma să fie de până la 20%.

Via Reuters

Comentarii (1)

  • chinezul
    Nu erau astia in pragul colapsului dupa ce le-a aratat Trump cine e seful suprem?
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru